EkonomiGenelTürkiye

Eğitim-İş, Öğretmenin Yanında Durarak Boyun Eğmeyecek!

**Türkiye’de Otoriter Rejim ve Baskı Düzenine Doğru Hızla İlerliyoruz**

Türkiye, otoriter bir rejime doğru hızla ilerleyen baskı ve korku düzenine yönlendiriliyor. Bu sürecin baş aktörü ise siyasi iktidar tarafından fütursuzca kullanılan yürütme yetkisidir. Aydın, laik ve demokratik kitleler hedef alınmakta, yargı ise haksızlıkla mücadele edenlere karşı bir silah gibi kullanılmaktadır.

**Antalya TED Koleji Öğretmeni Göz Altına Alındı**

Bu durumun son örneği, Antalya TED Koleji’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni’nde konuşma yapan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emine Karakaş’ın göz altına alınmasıdır. Konuşmasında cumhuriyetin kazanımlarının önemini vurgulayan Karakaş, hiçbir kişi, parti veya oluşumun adını kullanmamış olmasına rağmen temsil ettiği emekçilerin mesleki olarak tükenirken yoksulluk sınırının altında ücret aldığına dikkat çekmiş, sözde sendikacılıkla zenginleşen yandaş bir sendikanın başının ve kendi partisinin tarafından Ankara’yı FETÖ’ye parsel parsel satmakla suçlanan eskimiş bir belediye başkanı tarafından hedef gösterilmiş ve ardından göz altına alınmıştır.

**Bu Ülkede Demokrasi İsteyenler Cezalandırılmak İstendi**

Yaşananlar, bu ülkede hırsızların ve zalimlerin değil, zulme ortak olmayanların, demokrasi talep edenlerin, Cumhuriyet’e sahip çıkanların ve ifade özgürlüğü gibi en temel hakkını kullananların keyfi göz altına alınarak cezalandırılmak istendiğini göstermektedir.

**Siyasi İktidarın Baskı ve Şiddeti Cumhuriyet Alerjisi Belirtisidir**

Siyasi iktidarın hukuksuzluklara, adaletsizliklere, hak gasplarına karşı çıkanlara yönelik uyguladığı baskı ve şiddet, kendi gibi düşünmeyenlere yaşam hakkı tanımayan bir duruma geldiğinin ve cumhuriyet karşıtlığının açık bir göstergesidir.

**Okullar Siyasi Alet Ediliyor, Öğrenciler Dolgu Malzemesi Oluyor**

Bu “alerji” durumu, yandaş yöneticiler aracılığıyla okulların günlük siyasete alet edildiği, öğrencilerimizin siyasi malzeme olarak kullanıldığı bir döneme denk gelmektedir. Sesini çıkarmayanlar, şimdi okulların birlik ve beraberliğin bayraktarlığını yapması gerektiğini hatırlatmıştır. Karakaş’ın birlik ve beraberliği zedeliyor dedikleri dil, unutulmamalıdır ki toplumu kin ve nefrete sürükleyen, herkesi terörist ilan eden ve herkesi “öteki” olarak gören kişiler tarafından kullanılan dildir.

**Biz Hukuksuzluklara Boyun Eğmeyeceğiz**

Bizler, dün olduğu gibi bugün de yaşanan hukuksuzluklara, baskı ve yıldırma politikalarına asla boyun eğmeyeceğiz. Ülkemizde adaleti, hukuku ve insan haklarını yerleştirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz.

**Eğitim-İş Olarak Duruşumuz Belli**

Eğitim-İş olarak, demokrasiyi hedef alan, her geçen gün artan baskıcı ve hukuksuz uygulamalara karşı her zaman karşı duracağımızı belirtmek istiyoruz. Keyfi göz altıların son bulması, adaletin herkes için eşit şekilde uygulanması gerektiğinin altını çiziyor ve olayın takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.

Eğitim-İş, Öğretmenin Yanında Durarak Boyun Eğmeyecek!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.