EkonomiGenelTürkiye

“Erdoğan: Aylık 6.000 TL Ödeme Hakkında Açıklama!”

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS VE KREDİDE ZAM YAPILDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında üniversite öğrencilerine müjde verdi. Vergisiz cep telefonu, bilgisayar ve aylık 10 GB bedava internetin ardından burs ve kredi miktarlarında da artış yapıldığı açıklandı.

Yeni Ödeme Tutarları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere yönelik yaptığı açıklamada, “2024 yılı için burs ve kredi ödemelerinin tutarlarını belirledik. Üniversite öğrencilerine aylık verilen 45 TL miktarını 27 kat artırdık. Şimdi ise 2024 yılında yapılacak ödemeleri de belirledik. Lisans öğrencilerine 1.250 TL yerine 2.000 TL, yüksek lisans öğrencilerine 2.500 TL yerine 4.000 TL, doktora öğrencilerine ise 3.750 TL yerine 6.000 TL ödeme yapılacak.” dedi.

Kimler Ödeme Alabilecek?

Üniversite öğrencilerinin neredeyse tamamı bu burs ve kredi imkanından yararlanabilirler. Ödemeler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) aracılığıyla yapılır. Koşulları sağlayan öğrencilere burs olarak verilen ödemeler geri ödemesizdir. Koşulları sağlamayan öğrenciler ise KYK kredisi olarak ödeme alır. Üniversite eğitimi tamamlandıktan sonra alınan bu kredi, taksitler halinde devlete geri ödenir.

KYK burs ve kredi başvurusu yapan öğrenciler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından ödemelerini almaya başlayacak. Geçtiğimiz yıl başvuru yaparak burs ve kredi almaya hak kazanan öğrenciler ise herhangi bir başvuru yapmalarına gerek olmadan ödemelerinin devam edecektir. Öğrencilere, burs ve kredi ödemeleri her ay düzenli olarak yapılır ve bu ödemeler öğrencilerin harcamalarının bir kısmını karşılamalarına yardımcı olur.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.