EkonomiGenelTürkiye

KDK’ya yapılan şikayetlerde başı hangi konu çekti?

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Raporuna Göre Başvurular Arttı

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) raporuna göre, kuruma 2022 yılında toplamda 17 bin 816 başvuru gerçekleşti. Bu rakamıyla birlikte KDK’nın üzerindeki iş yükü daha da arttı.

Geçen Yıl İncelemeye Alınan Şikayetler

KDK, geçen yıldan devreden dosyalarla birlikte toplamda 19 bin 858 şikayet başvurusunu incelemeye aldı. Bu başvurulardan 18 bin 94’ü hakkında karar verildi.

Verilen Kararlara Göre Dağılım

KDK, başvurulardan 1097’sinde tavsiye kararı verdi. Bunun yanı sıra 625 başvuruda kısmen tavsiye, kısmen ret kararı verildi. Diğer başvurularda ise incelenemezlik, birleştirme, gönderme ve dostane çözüm yönünde görüş bildirildi.

Başvuruların Konu Dağılımı

Geçen yıl KDK’ye yapılan başvurulara bakıldığında, en yüksek oranda kamu personel rejimiyle ilgili şikayetler yapıldı. Kamu personel rejimi hakkında toplamda 4 bin 324 başvuru gerçekleşti.

Ardından, adalet, milli savunma ve güvenlik, mahalli idarelerce yürütülen hizmetler, eğitim-öğretim, gençlik ve spor, ekonomi, maliye ve vergi, çalışma ve sosyal güvenlik gibi konularla ilgili şikayetler takip etti.

KDK’nın Görevi ve Amacı

KDK, hukukun üstünlüğünün sağlanması, iyi yönetim ilkelerinin yerleştirilmesi ve halka karşı sorumluluk anlayışıyla TBMM’ye bağlı bir denetim mekanizması olarak 2013 yılından itibaren faaliyetlerini sürdürmektedir.

KDK'ya yapılan şikayetlerde başı hangi konu çekti?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.