EkonomiGenelTürkiye

88 Üniversite Öğrencisi Kampüste Öğle Yemeği Yiyerek Zehirlendi

**Cumhuriyet Üniversitesi Yemekhanesinde Gıda Zehirlenmesi Olayı**

Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesindeki yemekhanelerde dün öğle yemeği yiyen öğrencilerde bir süre sonra mide bulantısı ve ishal gibi sağlık sorunları ortaya çıktı. Bu olay sonrasında öğrenciler hızla ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi. Neyse ki, taburcu edilen öğrencilerin sağlık durumları iyi olduğu bildirildi.

Öğrencilerin öğle yemeğinde tavuk, bulgur pilavı, patates kızartması ve mercimek çorbası yedikleri öğrenildi. Ancak Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, dün akşam saatlerinden itibaren hastaneye başvuran öğrenciler arasında gıda zehirlenmesi şüphesi olduğunu belirtti.

Öğrencilerin tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini ifade eden Yıldız, “Üniversite hastanemize, Numune Hastanesi’ne ve Sivas Devlet Hastanesi’ne yaklaşık 90 öğrenci başvurdu. Adli süreç başlatıldı ve olayın dün öğle saatlerinde tüketilen yemeklerden kaynaklandığı düşünülüyor. Gıda raporu sonuçları geldikten sonra detaylı bilgi vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Gıda zehirlenmesi sonrasında hastane başhekimi ve diğer yetkililerin olay yerinde görevlerini yerine getirdiğini vurgulayan Yıldız, şunları ekledi: “Bu tür bir olay yaşamak istemeyiz, ancak şükür ki ciddi bir sorunla karşılaşmadık. Şu anda hastanede yatarak tedavi gören hiçbir öğrencimiz yok, gece saatlerinde hepsi taburcu edildi. Şu an adli süreç devam ediyor, ilgili işlemlerimizi sürdürüyoruz. Yemeklerden numuneler aldık ve sonuçları bekliyoruz. Şu ana kadar, Cumhuriyet Üniversitesi içerisindeki yemekhaneden tüketilen tavuktan kaynaklı bir sorun olduğu düşünülüyor. Tıp Fakültesi ve CÜSEM altındaki yemekhaneden yemek yiyen öğrencilerimiz başvuruda bulunanların çoğunluğunu oluşturuyor.”

88 Üniversite Öğrencisi Kampüste Öğle Yemeği Yiyerek Zehirlendi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.