EkonomiGenelTürkiye

Dilan ve Engin Polat Gözaltına Alındı: İstanbul’da Kötü Haber!

**İstanbul’da Mali Suçlar Operasyonu: Tasfiye Halindeki Şirketlerden Aileye Sahte Fatura İddiası**

İstanbul’da gerçekleşen bir operasyonla gözaltına alınan bir çift, mali suçlarla ilgili araştırma sonucu ortaya çıkan iddialarla suçlanıyor. Mali Suçlar Araştırma Kurulu’nun ön inceleme raporuna göre, aile bireylerine sahte fatura kesildi ve paralar aile şirketlerinden ayrı bireylere aktarıldı. Rapora göre, Polat çifti, şirket üzerinde toplanan paralarla gayrimenkul ve birçok araç satın almışlar. Geçtiğimiz hafta varlıklarına el konulduğu bilgisi paylaşıldı ve kötü günler geçiren çift gözaltına alındı.

**Operasyon İstanbul’da Yapıldı, Çift Gözaltına Alındı**

İstanbul’da hakkında soruşturma açılan bu çifte kötü bir haber geldi. Şirketlerinde arama kararı çıkarıldı ve Dilan Polat ile Engin Polat çifti gözaltına alındı.

**Para Aklama Suçlamasıyla İlgili Soruşturma Sürüyor**

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, vergi usul kanunu ve futbol ile diğer spor müsabakalarına bahis ve şans oyunları düzenleme kanunlarına muhalefet suçlarıyla ilgili olarak Engin Polat ve Dilan Polat hakkında soruşturma açıldığını ortaya koydu. Şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyaller ve defterlere el konuldu. Gözaltına alınan çiftle ilgili yeni ayrıntılar da gün yüzüne çıkmaya başladı.

**Gözaltı Operasyonu Hâlâ Devam Ediyor**

MASAK tarafından düzenlenen ön inceleme raporu, tasfiye halindeki 3 şirketten aile bireylerine ait olan şirketlere sözde ticaret karşılığı fatura kesilmesi yoluyla 200 milyon lira para girişi olduğunu ve bu paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiğini ortaya koydu. Son aşamada, paraların toplandığı Milda Gayrimenkul ve birçok araç satın alındığı belirlendi. Bu nedenle, Ankara, Ordu, Yalova, Manisa ve Kırklareli’de eşzamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. İstanbul merkezindeki 43 adrese yapılan operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı. Arama ve yakalama çalışmalarının hâlâ devam ettiği bildirildi.

Dilan ve Engin Polat Gözaltına Alındı: İstanbul'da Kötü Haber!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.