EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere 5 Bin TL Ödeme Tarihi Erdoğan Tarafından Açıklandı

Emeklilere 5.000 TL İkramiye Müjdesi ve Ödeme Tarihi Açıklandı

Emeklilere 5.000 TL İkramiye Ödemesi Ne Zaman Yapılacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere verilecek olan 5.000 TL ikramiye ödemesinin tarihini açıkladı. Ödemelerin Kasım ayının 15’ine yakın bir tarihte gerçekleştirileceği duyuruldu.

Kimler Emekli İkramiyesinden Yararlanabilecek?

Bu ikramiye ödemesi sadece emeklilik maaşı alanları kapsayacak. Hala çalışmaya devam eden emekliler ve emeklilik maaşı almayanlar bu ödemenin dışında tutulacak. Ancak, Emeklilik Yaşı Tayini (EYT) için başvuruda bulunmuş ancak aylığı henüz bağlanmamış olanlar da bu desteğe erişebilecekler. Ayrıca dul ve yetim aylığı alan kişilere de maaşlarının oranında destek sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz” dedi. Bu şekilde 5.000 TL’lik emekli ikramiyesinden yalnızca emekli olanlar yararlanabilecek.

Emekli İkramiye Ödeme Detayları

5.000 TL’lik emekli ikramiye ödemeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ödeme kanalları aracılığıyla gerçekleştirilecek. Emeklilere ödemeler, emekli maaşı ile birlikte ya da ayrı olarak yapılabilir.

Bu ikramiye ödemesinin, emeklilerin ekonomik durumunu destekleyeceği ve alım gücünü artıracağı bekleniyor. Emekliler, Kasım ayının 15’ine yakın bir tarihte bu ödemeyi hesaplarına alabilecekler.

Emeklilere 5 Bin TL Ödeme Tarihi Erdoğan Tarafından Açıklandı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.