EkonomiGenelTürkiye

Sonu 3, 4, 8 ve 9 olan TC Kimlik Numarası sahipleri için Kasım Ayında sosyal yardım ödemesi!

**Devletten Sağlanan Destekler Artmaya Devam Ediyor**

Devlet tarafından sağlanan destekler, her geçen gün çeşitlenmekte ve artmaktadır. Bu destekler, aylık veya tek seferlik olarak verilmektedir. İhtiyaç sahiplerine yapılan yardım ödemeleri, ihtiyaçlarını karşılamayan bireylere büyük fayda sağlamaktadır. Hak sahiplerine ödemeler, kimlik numarasının son rakamına göre belirlenmektedir. Evde bakım maaşı ödemeleri ise neredeyse her ay aynı tarihlerde yapılmaktadır. Aile Bakanlığı tarafından her ay verilen evde bakım maaşı ödemeleri, ay ortasına kadar sürecektir. Bu ödemeyi alacak olan hak sahipleri, kasım ayı tarihini beklemektedir.

**2024 Engelli Aylığı Yeniden Belirlendi**

2024 yılında engelli aylığı ne zaman ve ne kadar yatırılacak? Meclis’e sunulan kanun tasarısının yasalaşması sonucunda memurların maaşları 11.000 TL’den 22.000 TL’ye yükseltilmiştir. Memur maaşlarının yükselmesiyle birlikte engelli aylığı ve yaşlılara verilen maaş ödemeleri de artmıştır. %40 ile %69 arasında engeli olanlara 1.874 TL, %70 ve üzerinde engeli olanlara ise 2.811 TL ödeme yapılacaktır. Bu konuyla ilgili olarak Bakan Göktaş da açıklamalarda bulunmuştur. 2024 yılı Ocak ayında yapılacak zamla birlikte memur maaş katsayısında düzenleme yapılacak ve sosyal yardımlar yeniden yatırılacaktır.

**Yardım Ödemeleri Ne Zaman Yapılıyor?**

Hak sahibi vatandaşlara her ayın 15’inden sonra yardım ödemeleri hesaplara yatırılmaktadır. Bu ayın ödemeleri tamamlanmış durumdadır. Ödemeler, ayın 15’i itibariyle yapılmaktadır. Her ay hak sahibi olan bireylere evde bakım maaşı ödemesi yapılmaktadır. Devlet üzerinden yapılan başvuru işlemlerinin ardından ödemeler sorgulanabilmektedir. Engelli ve evde bakım ödeme bilgileri sorgulaması yapmak için e-devlet sistemi üzerinden ödeme bilgisine ulaşabilirsiniz.

**Kimlik Numarası Son Rakama Göre Ödeme Yapılmaktadır**

Engelli ve evde bakım ödemeleri, kimlik numarasının son rakamına göre yapılmaktadır. T.C. kimlik numarasının son rakamına bağlı olarak belirli günlerde hesaplara ödemeler yapılmaktadır. Doğum yılı son rakamı 0 ve 5 olanlara 5’inde, 1 ve 6 olanlara 6’sında, 2 ve 7 olanlara 7’sinde, 3 ve 8 olanlara 8’inde, 4 ve 9 olanlara ise 9’unda ödeme yapılmaktadır.

Sonu 3, 4, 8 ve 9 olan TC Kimlik Numarası sahipleri için Kasım Ayında sosyal yardım ödemesi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.