EkonomiGenelTürkiye

Yeni sigara fiyatlarına özel zam!

**Sigaraya Yeni Zam Geldi: Tiryakiler Ceplerinden Vuruldu**

**Sigara fiyatlarına 5 TL zam yapıldı, yeni zam bekleniyor!**

Sigara tiryakileri, yeni bir zam furyasıyla karşı karşıya kaldılar. Kısa bir süre önce zamlanan sigara fiyatlarına, henüz geçmeden, yeni bir zam daha yapılma kararı alındı. En ucuz sigaranın fiyatı, yeni zamla birlikte 50 TL’ye yükseldi. Bu zam, sigara tiryakilerinin cüzdanlarına olumsuz bir etki yapacak.

**Sigaraya Son Dakika Zam Açıklaması: 5 TL Artış Gerçekleşti!**

Son dakika sigara zammı açıklaması, milyonlarca vatandaşın öfkesini çekti. Akşam saatlerinde yapılan açıklamaya göre, sigarada paket başına 5 TL zam yapıldığı duyuruldu. Zamlı fiyat tarifesi paylaşılan grup ise JTI oldu. JTI grubu sigaralarına 5 TL tutarında bir zam yapıldı.

**Yeni Zam Haberiyle Birlikte 10 TL Daha Zam Bekleniyor!**

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sigaraya gelen zam hakkında kısa bir açıklama yaptı. Aybaş, “Sigara gruplarına 5 TL zam geldi. Memlekete hayırlı olsun. Yılbaşında sigaraya 10 TL daha zam yapılmayı bekliyoruz. Umarım yapmazlar” dedi.

Sigaraya yapılan zamın yürürlük tarihi ise 2 Kasım 2023 olarak belirlendi. Bayiler, yeni fiyat tarifesinden satışlara bu gece yarısından itibaren başlayacaklar. Bazı sigara satış noktalarında, zamlı fiyatların şimdiden uygulandığı bilgisi paylaşıldı.

**Yeni Sigara Fiyatları Belli Oldu!**

JTI tarafından belirlenen zamlı fiyat tarifesine göre, Winston marka sigaraların fiyatları 53 TL ile 57 TL arasında değişiyor. Camel marka sigaralar ise 50 TL ile 53 TL arasında fiyatlanmış durumda. Monte Carlo için ise yeni fiyat 50 TL olarak açıklandı. LD marka sigaralar da 50 TL’den satışa sunulacak.

Öte yandan, JTI’nın sarmalık kıyılmış tütün ürünü olan Camel Yellow 100 Gram için fiyat değişikliği yapılmadı. Bu ürün hala 100 TL fiyatla satılmaya devam edecek.

Diğer grupların da sigara fiyatlarına zam yaptığı bildirildi. Marlboro, Parliament gibi sigaralar da yeni fiyatlar üzerinden satışa sunulacaklar.

Bu zam haberleri sigara tiryakileri için kötü bir haber oldu. Zamla birlikte sigara kullanımının maliyeti artarken, sigaraya olan talep ve bağımlılık da göz önünde bulundurulmalıdır. Sigara tiryakilerinin maddi durumunu zorlayan bu zam haberleri, sigarayı bırakma konusunda yeni kararlar almayı da gündeme getirebilir.

Yeni sigara fiyatlarına özel zam!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.