EkonomiGenelTürkiye

Asgari ücret zamı ve emeklilere iyileştirme müjdesi TBMM’de açıklandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan Emeklilere İyileştirmeler Geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2024 bütçesinin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladı. Bakan Vedat Işıkhan, komisyon çalışmasına katılarak açıklamalarda bulundu. Asgari ücret zammı ve emeklilere yönelik iyileştirmeler gibi konular önemli bir şekilde gündeme geldi.

Emeklilere yönelik iyileştirmeler yapılacağını belirten Bakan Vedat Işıkhan, 2002 yılında 6,5 milyon olan emekli ve hak sahibi sayısının 2023 yılında 15,8 milyona ulaştığını ve sosyal güvenliğin kapsamının sürekli genişlediğini vurguladı. Bakanlık olarak, emeklilerin ücret artışlarına ek olarak sosyal boyutunun güçlendirilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi. Bu doğrultuda, ilerleyen dönemlerde adımlar atacaklarını belirtti.

Bu sosyal düzenlemeler sağlık, kültür, sanat, eğitim, ulaşım ve toplumsal yaşama katılım gibi alanları kapsayacak. Emeklilerin artık sadece kahve köşelerinde veya diğer yerlerde vakit geçirmesinin kabul edilemeyecek bir sosyal politika olduğunu belirten Bakan Işıkhan, yakın zamanda bazı bakanlıklarla da protokoller yaparak bu sosyal iyileştirmeleri gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Asgari Ücret Zammi Açıklaması!

Asgari ücret zammı hakkında da konuşan Bakan Vedat Işıkhan, asgari ücretin bakanlığın temel konularından biri olduğunu ifade etti. Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu toplayacaklarını ve enflasyona ezdirmeyecek bir karar almayı tercih ettiklerini bildirdi. Bakan Işıkhan, asgari ücretli vatandaşların sayısının sürekli olarak abartıldığını, SSK (4a) statüsünde 16,4 milyon çalışan bulunduğunu ve bunların sadece 6,6 milyonunun asgari ücretli olduğunu belirtti. Yani, asgari ücretli çalışanların oranının en fazla yüzde 40 olduğunu vurguladı.

Bakan Vedat Işıkhan, EYT’ye başvuru yapıp emekli olmayı bekleyenler hakkında da konuştu. SGK’nın her yıl ortalama 440 bin kişinin emeklilik işlemlerini yaptığını ve emekli maaşlarını bağladığını ifade eden Bakan Işıkhan, EYT düzenlemesinin yasalaşmasıyla birlikte iş yükünde bir artış yaşandığını söyledi. Bunun üzerine emeklilik işlemlerini bir ay içinde tamamlamak durumunda kaldıklarını belirtti. SGK personellerinin gece gündüz insan üstü bir çalışma ortaya koyduklarını ve bu konuda teşekkür ettiğini söyledi. Hala işlemleri tamamlanmayanların bulunduğunu ancak yıl sonuna kadar bu sorunu tamamen çözeceklerini ifade etti.

Asgari ücret zamı ve emeklilere iyileştirme müjdesi TBMM'de açıklandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.