EkonomiGenelTürkiye

Kasım Ayında Fiyatı 15 TL’ye Çıkacak Olan Yeni ZAM Haberi

Çiğ Süt Fiyatlarına Yapılan Zam Kasım Ayında Geçerli Olacak

Kasım Ayında Güncellenen Fiyatlar

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre, ekim ayında belirlenen 13,10 TL’lik çiğ süt fiyatına maliyetine yüzde 20 kar eklenerek 15 TL olarak güncelleneceği belirtiliyor. Bu yeni fiyatlar ise kasım ayından itibaren geçerli olacak.

Fiyatın 15,72 TL’nin Altında Olmaması Öneriliyor

Yüzde 20 kar marjı ile çiğ süt satışının önerildiği açıklamada, kasım ayı için çiğ süt satış fiyatının aşağıdaki şekilde belirtildiği ifade ediliyor:

“Derneğimiz her ay olduğu gibi, bu ay da piyasada oluşan gerçek üretim girdi fiyatlarını dikkate alarak çiğ süt üretim maliyetini 13,10 TL/litre olarak hesaplamıştır. Bu nedenle, sektörün dengede kalmasını ve üretim arzının sürdürülmesini sağlayacak olan 1 litre çiğ süt tavsiye fiyatı, derneğimiz tarafından belirlenen maliyetin üzerine ortalama %20 kar marjı eklenerek satılması önerilmektedir. Bu doğrultuda, kasım ayında çiğ süt satış fiyatının 15,72 TL/litre’nin altında olmaması gerekmektedir.”

Türkiye genelindeki çeşitli zincir marketlerde 1 litrelik sütün fiyatı 24 TL ile 37,5 TL arasında değişmektedir. Çiğ süte yapılan zamların kutu süt fiyatlarını nasıl etkileyeceği ise merak konusudur.

Kasım Ayında Fiyatı 15 TL'ye Çıkacak Olan Yeni ZAM Haberi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.