EkonomiGenelTürkiye

“Seat’ten Muafiyetli Yeni Fiyatlarla Sıfır Otomobil Fırsatı: 440 Bin TL!”

ÖTV Muafiyeti ile Sıfır Otomobiller

Türkiye’deki otomobil firmaları her kasım ayında fiyat listelerini açıklamaktadır. Bu sene firmalar sıfır kilometre otomobiller için zam uygulama kararı almamışlardır. Kasım ayında da sıfır araçların fiyatları geçen ay olduğu gibi değişmeyecektir. Bu durum, araç satın almak isteyenler için olumlu bir gelişme olsa da sıfır otomobillerin yüksek fiyatları, alım gücü açısından hala bir sorun oluşturmaktadır. Bu da daha uygun otomobillere yönelmenin devam etmesini sağlamaktadır.

ÖTV Muafiyetli Sıfır Otomobiller!

Türkiye’de ucuz otomobil satın almanın bir yolu bulunmaktadır. Devlet, belirli vatandaşlara ÖTV muafiyeti imkanı sunarak sıfır kilometre otomobil alımlarını daha uygun hale getirmektedir. ÖTV muafiyeti ile otomobil satın alındığında sıfır araçların fiyatları neredeyse yarı yarıya düşmektedir. Bu da cazip bir şekilde sıfır kilometre otomobil sahibi olmayı mümkün kılmaktadır.

ÖTV muafiyetiyle otomobil satın alabilmek için belirli bir şart aranmaktadır ve bu imkan herkese verilmemektedir. ÖTV’siz otomobil için yüzde 90 ve üzerinde engel sahibi olmak gerekmektedir. Bu durumdaki vatandaşlar için ulaşım biraz sıkıntılı olabilmektedir. Ancak devlet, bu kişilerin ulaşım imkanlarından yararlanabilmeleri için ucuz fiyata sıfır kilometre otomobil satın almalarına olanak tanımaktadır.

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın alındığında bu hak 5 yıl boyunca kullanılamamaktadır. Eğer satın alınan otomobil bu 5 yıl içinde satışa çıkarılırsa, kullanılan ÖTV muafiyeti kadar devlete ödeme yapmak gerekmektedir. Ayrıca ÖTV muafiyeti, sıfır kilometre otomobil alınacak zaman sadece ÖTV dahil fiyatı 1.004.000 TL’yi aşmayan sıfır araçlar için geçerlidir.

Seat firması, Kasım ayında ÖTV muafiyeti ile satılacak otomobiller için özel bir fiyat listesi açıklamıştır. Bu fiyat listesine göre Seat Ibiza 442 Bin TL’ye, Seat Arona ise 513 Bin TL’ye satın alınabilmektedir. Bu araçlar, ÖTV muafiyeti olmadan sırasıyla 795 Bin TL ve 923 Bin TL’ye satışa sunulmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.