EkonomiGenelTürkiye

Aile Bakanlığı’ndan Özel Kasım Desteği: Binlerce Kişinin Hesabına 5.098 TL Çekilecek

**Kasım Ayında Vatandaşlar İçin Özel Ekonomik Destekler Sağlandı**

**Başvuru Koşulları Açıklandı**

**Kolay Başvuru İmkanı**

Kasım ayı içinde Türkiye’de pek çok vatandaşın müjdeli haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan ekonomik destekler, vatandaşlara umut ışığı oldu. Kimlik numarasının son rakamı 0-2-4-6 ve 8 olan vatandaşlara belirlenen günlerde ödeme yapılmasına karar verildi. Bu karar doğrultusunda, kasım ayı içerisinde vatandaşlarının hak ettikleri ödemeleri hesaplarına alacaklar. Maddi sıkıntı içinde olan vatandaşlar için sunulan bu özel ödemeler, onlara rahatlama ve nefes alma imkanı sağlıyor. Kimlik numaralarına göre belirlenen destekler, 15 Kasım tarihinden itibaren otomatik olarak hesaplara yatırılıyor. Ailelere umut veren bu ödemeler, yüzleri güldürüyor.

5098 TL’lik destekten yararlanmak için başvuru yapmanıza gerek yok. T.C. kimlik numarasının son rakamına göre otomatik olarak hesaplanan tutarlar, hesaplara transfer ediliyor. Evde bakım maaşı alan kişilerin bakımını üstlenenlere verilen bu destek, maddi açıdan rahatlama sağlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek kapsamında, evde bakım maaşı alanlara 2 milyon 500 bin haneyi kapsayan ödemeler yapılıyor. Bu ödeme için başvuru kolaylığı sağlandı. Ödemelerini IBAN numaraları üzerinden veya PTT aracılığıyla alabilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın PTT şubelerine bizzat başvuru yapma veya IBAN numaraları üzerinden taleplerini iletmeleri durumunda ödeme kanalları olarak bu yöntemleri kullanıyor. Sağlanan yardımlar, vatandaşların yaşam standartlarına olumlu bir etki sağlıyor. Kasım ayında yapılan bu ödemeler, pek çok aile için büyük bir destek oluşturuyor. Ekonomik destek haberleri gündeme taşınırken, bakanlık tarafından vatandaşların yaşam standartlarına olumlu bir etki sağlama çabası bir kez daha görüldü.

Aile Bakanlığı'ndan Özel Kasım Desteği: Binlerce Kişinin Hesabına 5.098 TL Çekilecek

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.