EkonomiGenelTürkiye

Ankara’dan kötü haber: Asgari ücretli çalışanlar için zam umudu suya düşüyor

Ankara’dan kötü haber! Asgari ücretli çalışanlara eski sisteme dönülüyor, zam suya düştü

2024 Ocak zammı için beklentiler yükseliyor

Ocak ayında gelecek olan zam için beklentiler her geçen gün yükselirken asgari ücret zammı için yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Enflasyon farkı ile asgari ücret zamı

2022 senesinde enflasyonda yaşanan yükseliş nedeniyle bir ilke imza atılarak asgari ücrete Temmuz ayında enflasyon farkı olarak zam yapılmıştı. Bu uygulama, Temmuz ayında da tekrarlanarak asgari ücret yüzde 34 oranında zamlanarak 11.402 TL’ye yükseltilmişti.

Asgari ücretlilere kötü haber! Rekor zam beklenirken…

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, yüksek bir zam beklentisiyle yılbaşını beklemekteydi. Ancak Mart ayında yapılacak olan ara zam öncesi Ankara kulislerinden kötü haber geldi.

TGRTHaber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, canlı yayında aldığı bilgiye göre “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek göreve geldikten sonra sıkı mali politikalar uygulamaya başladı. Yerel seçimler öncesinde tam olarak kemerleri sıkamaz. Bu nedenle sene başında en yüksek zam yapılacak. Yerel seçimlerden sonra bir yılda bir kez asgari ücrete zam yapılması konuşuluyor” ifadelerini kullandı ve Temmuz ayında ara zam yapılmayacağını belirtti.

2024 asgari ücret tahmini ne kadar olur?

Son dönemde asgari ücret maaşı için birçok tahmin ve rakam açıklanmış olsa da en öne çıkanı yüzde 40 oranında zam yapılmasıdır. Eğer asgari ücrete yüzde 40 zam olursa, Ocak ayında maaşlar 15.962 TL’ye yükselecektir.

Ankara'dan kötü haber: Asgari ücretli çalışanlar için zam umudu suya düşüyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.