EkonomiGenelTürkiye

MTV ödemelerini yapmayanlar için sevindirici haberler! Detaylar açıklandı.

**Ziraat Bankası, Ek MTV Ödemesi Yapmayanlara Ücretsiz 4 Taksit Kampanyası Sunuyor**

Ziraat Bankası, henüz ek MTV ödemesini yapmamış olanlara sevindirici bir haber verdi. Banka, yaptığı açıklamada ek MTV ödemelerinde ücretsiz 4 taksit kampanyasını duyurdu. Kampanyanın başlangıç tarihi olan 1 Kasım’dan itibaren devam edeceği ve 4 Aralık tarihine kadar geçerli olacağı belirtildi.

**Ücretsiz 4 Taksit İmkanı**

Ziraat Bankası resmi web sitesi üzerinden kampanyanın detaylarını duyurdu. “Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi Ödemelerinizde Ücretsiz 4 Taksit” başlığı altında yayımlanan kampanyanın detayları şu şekildedir:

– Kampanya, 1 Kasım – 4 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek işlemler için geçerlidir.
– Kampanya kapsamında Bankkart ve Bankkart Başak kartlarıyla yapılacak taksitli Ek MTV ödemeleri, Ziraat Mobil uygulaması, İnternet Şubesi ve gib.gov.tr (ivd.gib.gov.tr, intvrg.gib.gov.tr) kanalları üzerinden gerçekleştirilecektir.
– İşlemler 4 taksite bölünecek ve asıl kartlar, bu kartlara bağlı ek kartlar ve sanal kartlarla yapılan Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri kampanya kapsamına dahil edilecektir.
– Bankkart’ın banka kartı özelliği bulunan Bankkart Ücretsiz ve Bankkart Business ürünleriyle yapılan ödemeler kampanya kapsamına dahil edilmeyecektir.
– Motorlu Taşıtlar Vergisi hakkında ayrıntılı bilgilere gib.gov.tr/gibmevzuat adresinden ulaşabilirsiniz.
– T.C. Ziraat Bankası A.Ş., kampanya koşullarını değiştirme ve kampanyayı durdurma hakkını saklı tutar.

**Ek MTV Ödemesi Son Tarih Ne Zaman?**

Ek MTV ödeme tarihleri de en sık araştırılan konular arasında yer almaktadır. 2023 yılında hesaplanan MTV tutarı araç sahipleri için 2 eşit taksitle ödenecektir. İlk taksitin 31 Ağustos 2023 tarihine kadar, ikinci taksitin ise 30 Kasım 2023 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir.

**Ek MTV Ödenmezse**

Ek MTV taksitlerinin belirtilen süreler içerisinde ödenmesi gerekmektedir. Ödeme yapılmayan taksitlerin gecikme faiziyle birlikte ödeneceği ifade edilmekte ve üzerinde MTV ödemesi bulunan araçlar için alım satım, muayene veya devir gibi işlemlerin yapılamayacağı bildirilmektedir.

MTV ödemelerini yapmayanlar için sevindirici haberler! Detaylar açıklandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.