EkonomiGenelTürkiye

tası

**Lezzetli ve Sağlıklı Bir Tat: Havuçlu Tarçınlı Kek**

Havuçlu Tarçınlı Kek Malzeme Listesi

– 3 adet yumurta
– 1 su bardağı süt
– 1,5 su bardağı toz şeker
– 2 orta boy havuç
– 1 su bardağı sıvı yağ
– 2,5 su bardağı buğday unu
– 1 paket kabartma tozu
– 1 tatlı kaşığı toz tarçın
– 1 paket vanilya ya da şekerli vanilya

Havuçlu Tarçınlı Kek Yapılışı

Havuçlu tarçınlı kek yapımına, yumurtaların çırpılmasıyla başlamalısınız. 3 adet yumurtayı derin bir kabın içine kırın ve içine 1,5 su bardağı toz şeker ekleyin. Mikser yardımıyla çırpma işlemini en az 5 dakika sürdürün. Ardından sırasıyla sütü ve sıvı yağı ekleyerek 1 dakika daha çırpın. İçerisine rendelenmiş havuçları ilave edin.

Daha sonra, hazırladığınız karışıma buğday unu, kabartma tozu ve toz tarçını ekleyin. Homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın. Son olarak, vanilyayı veya şekeri ekleyin ve tekrar karıştırın.

Kek hamurunu pişireceğiniz kalıbı iyice yağlayın ve hafifçe unlayın. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.

Kekinizi kontrol etmek için bir kürdan veya bıçak yardımıyla ortasına batırın. Eğer kürdan temiz çıkarsa, kek pişmiş demektir.

Kekinizi fırından çıkarın ve 5 dakika kadar kalıbında bekletin. Ardından dikkatlice keki kalıptan çıkarın ve soğuması için bir tel ızgara üzerine yerleştirin.

Havuçlu tarçınlı kekinizi dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

*Not: Kekinizi daha da lezzetlendirmek için içerisine dökülmüş ceviz eklemeyi unutmayın. Ceviz, havuç ve tarçınla muhteşem bir uyum sağlayacaktır.

tası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.