EkonomiGenelTürkiye

Yeni Karar’da Sınavsız Şube Müdürü Atamaları

**Milli Eğitim Bakanlığı: Şube Müdürü Atamaları İtiraz Sonucu Yürütmeyi Durdurma Kararı Aldı**

*Bakanlık düzeyinde yapılan 76. Maddeye dayalı atamaların, takdir yetkisi doğrultusunda gerçekleştirildiği bilinmektedir. Ancak yapılan değerlendirme sonucunda bazı şube müdürlerinin atanmasında yanlışlıkların olduğu tespit edilmiş ve Bakanlık, bu yanlışlıkları düzeltmek ve nitelikli yöneticilerin görev almasını sağlamak adına yeni bir karar almıştır.*

**Liyakat Sen’in İtirazı Sonuç Verdi**

Liyakat Sen Genel Başkanı Emir Kazak, 30 Mart 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen atamaların iptali için Ankara 10. İdare Mahkemesine açılan davanın sonucunu duyurdu. Yapılan dava sonucunda yürütmenin durdurulması ve iptali talebi kabul edilerek yürütmeyi durdurma kararı verildi. Millî Eğitim Bakanlığı’nın bu karara karşı bölge idare mahkemesine yaptığı itiraz ise reddedildi. Genel Başkan Kazak, konuyla ilgili yeni bir paylaşım yaparak bu gelişmeyi duyurdu.

Gelişmeler doğrultusunda, şube müdürü atama kararlarının geçici bir süreliğine durdurulduğu ve iptal taleplerinin değerlendirileceği belirtiliyor. Liyakat Sen, bu süreçte adil ve objektif bir değerlendirme yapılması için mücadelesini sürdüreceğinin altını çizdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın önümüzdeki dönemde nasıl bir adım atacağı ve yürütmeyi nasıl sürdüreceği merak konusu olarak yoluna devam ediyor. Liyakat Sen’in takipçileri ise gelişmeleri yakından izlemeye devam edecek.

**Mahkemeden Çıkan Kararla Yürütmeyi Durdurma**

Emir Kazak’ın Genel Başkanı olduğu bir dernek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 76. Maddesi gereğince yapılan sınavsız şube müdürü atamalarına karşı hukuki bir mücadele başlattı. Ankara 10. İdare Mahkemesi’ne açılan davada, 30 Mart 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen atamaların yürütmesinin durdurulması kararı çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı, bu durdurma kararına itiraz etti ve konuyu bölge idare mahkemesine taşıdı. Ancak bölge idare mahkemesi tarafından yapılan itiraz ret edildi ve sınavsız şube müdürü atamaları geçerliliğini korumuş oldu.

Yeni Karar'da Sınavsız Şube Müdürü Atamaları

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.