EkonomiGenelTürkiye

1.000 Kamu Memur Alımı (Hakim ve Savcı) Adalet Bakanlığı’nda!

Bakanlık İş İlanları

Adalet Bakanlığı, personel alımı yapmak için 1.000 hâkim ve savcı alacağını duyurdu. Alımlar, ikamet şartı olmadan 81 vilayetten kabul edilecek olup, taşra ve merkez teşkilatta atamalar yapılacaktır. Kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak, ilanın detaylarını aşağıda sunuyoruz.

Alım Yapılacak Kadro ve Detayları

– Adlî Yargı Hâkim ve Savcı Yardımcısı: 800 kişi

– Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hâkim ve Savcı Yardımcısı: 100 kişi

– İdari Yargı Hâkim Yardımcısı: 100 kişi

Kamu Personel Alımı Başvuru Koşulları

– Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olan ve kamu haklarından mahrum bırakılmamış adaylar başvurabilir.

– Görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu bulunmayan ve suç hükümlülüğü olmayan adaylar başvuruları için değerlendirmeye alınacaktır.

– Adli yargı hakim ve savcı yardımcılığı ile idari yargı hakim yardımcılığı için adayların, hakimlik ve savcılık mesleğine yakışmayacak tutum ve davranışlarda bulunmamış olması beklenmektedir.

– Adli yargı hakim ve savcı yardımcılığı için yazılı sınavın yapıldığı ocak ayının birinci günü itibariyle 36 yaşından büyük olmamak gerekmektedir.

– Avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı yardımcılığı için ise 46 yaşından büyük olmamak gerekmektedir.

– İdari yargı hâkim yardımcılığı için, hukuk fakültesi mezunu ya da yabancı bir hukuk fakültesini tamamlamış ve Türkiye’deki hukuk fakültelerinin programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış olmak gerekmektedir.

– Hukuk fakültesi mezunu olmayan adaylar bakımından, alınacak aday sayısının yüzde yirmisini aşmamak kaydıyla, siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış ve bu alanlardan mezun olmuş olmak gerekmektedir.

Memur Alımı Başvuru Şekli ve Tarihi

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana başvurular, 4 Kasım 2023 tarihinden itibaren alınmaya başlanmıştır. Son başvuru tarihi ise 16 Kasım 2023 olarak belirlenmiştir. Başvurular, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir.

1.000 Kamu Memur Alımı (Hakim ve Savcı) Adalet Bakanlığı’nda!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.