EkonomiGenelTürkiye

Banka Hesabı Olanlar Dikkat! 1 Kasım’da Değişiklikler Başlıyor!

Kredi Kartı ve Kredi Faiz Oranları Artış Gösterdi

MERKEZ BANKASI KARARI:

Para Politikası Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 35’e çıkarmasıyla beraber bankalar, kredi kartları ve kredilerin faiz oranlarını güncelledi.

MERKEZ BANKASI AÇIKLAMASI:

Merkez Bankası tarafından yapılan Para Politikası açıklamasında, faizin 500 baz puan artışıyla yüzde 35’e çıktığı bildirildi. Kredi faizleriyle beraber kredi kartlarında da artış yaşandı.

“SINIRLI ARTIŞ BEKLENTİSİ”:

Encazip’in kurucusu ve tasarruf uzmanı olan Çağada Kırım, konu hakkındaki değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Merkez Bankası’nın faiz artışı, piyasa beklentisiyle paralel olarak gerçekleşti. Bu nedenle bankalar, durumu göz önünde bulundurarak mevcut durumlarına uygun pozisyonlar aldı. Aralık ayına kadar özellikle tüketici tarafında kredi ve mevduat faizlerinde daha sınırlı bir artış bekliyoruz. Diğer yandan ticari kredilerdeki daralmanın devam edeceğini öngörüyoruz. Bu durum, bankaların daha çok tüketici portföyüne yönelmeleri ve tüketicileri cezbedecek kampanyalar düzenlemeleri anlamına gelebilir. Bu sebeplerle, kredi faizlerindeki artışın kasım ayında sınırlı kalması bekleniyor.”

1 KASIM’DA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ:

Yapılan son haberlere göre, Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında kredi kartı ve kredi faiz oranlarındaki artış, 1 Kasım tarihinden itibaren geçerli olacak. Buna göre, akdi faiz oranı %3,26 olurken, nakit avans faiz oranı ise %4,02 olarak belirlendi.

Azami gecikme faiz oranı ise kredi kartında %3,56’ya yükseldi, nakit avansta da %4,32’ye çıktı. 1 Kasım tarihinden itibaren bütün bankalar tarafından yeni kararın uygulanacağı duyuruldu.

Banka Hesabı Olanlar Dikkat! 1 Kasım'da Değişiklikler Başlıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.