EkonomiGenelTürkiye

Gram altın alım satımında büyük değişiklik: Zorunluluk başladı!

Darphane Badrollü Ürün İzleme Sistemleri ile Kıymetli Madenlerin Takibi Sağlanacak

Tek Tip Ambalajlama Uygulanacak

Darphane Badrollü Ürün İzleme Sistemleri Dairesi Başkanı Bülent Yılmaz, konuyla ilgili açıklama yaparak altın ve diğer kıymetli madenlerin takibini sağlayacak bir sistem hakkında bilgi verdi. Yılmaz, ATV Haber’e yaptığı açıklamada, üreticisinin, üretim tarihini, üretim yerini, saflık ayarını, ağırlığını, seri numarasını ve benzeri bilgileri içeren benzersiz bir kodun darphane tarafından her bir ürüne işleneceğini ve bu bilgilerin kayıt altına alınacağını belirtti. Bu sistem sayesinde, kıymetli madenlerin bütünlüğü sağlanacak.

Tek Tip Ambalajlama Uygulanacak

Bu sistem, gram ve üzeri altınlar için geçerli olacak. Ancak altın kolye, küpe, bilezik ve diğer cumhuriyet altınları bu sistemden etkilenmeyecek. Yılmaz, farklı madenler için de bu sistemin geçerli olacağını belirterek, “Rafineler tarafından üretilen 1 gram ve üzerindeki altın, gümüş, platin ve paladyum ürünlerinin tümü, standart bir ambalaja konulacak. Tek tip bir ambalajlama uygulanacak” şeklinde konuştu.

Benzer Standartlar Diğer Madenler İçin de Geçerli Olacak

Gümüş, platin ve paladyum gibi diğer kıymetli madenlerin de benzer bir standartlara tabi tutulacağı belirtildi. Böylece, tüm kıymetli madenler, tek tip ambalajlar içinde piyasaya sürülecek.

4 Kasım Altın Fiyatlarında Son Durum

Son piyasa rakamlarına göre, gram altın 1.816 TL’den işlem görmekte, çeyrek altın ise 2.993 TL olarak değerlendirilmektedir. Yarım altına ilgi duyanlar için ise fiyatlar şu şekildedir: satış fiyatı 6.004 TL, alış fiyatı ise 6.06996 TL.

Gram altın alım satımında büyük değişiklik: Zorunluluk başladı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.