EkonomiGenelTürkiye

Emeklilerin Hesaplarına 5 Bin TL Ödeme Başlıyor!

**Emeklilere 5 Bin TL Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Ödenecek? İşte Detaylar**

Kasım ayı başıyla birlikte milyonlarca kişi, Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin emeklilerin hesaplarına ne zaman yatırılacağını merak etmeye başladı. Sonunda bu konuda beklenen açıklama yapıldı. Peki, 5 bin TL ikramiye ne zaman ödenecek? İşte ayrıntılar:

**Ödemeler Bu Hafta İçerisinde Başlıyor**

SSK, Bağkur, 4A, 4B ve 4C kapsamında emekli olan kişiler, Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödemeleriyle ilgili olarak bu hafta içerisinde ödemelerin başlamasını bekliyor. İşte ödemeler hakkında daha fazla detay:

**Çalışmayan Emeklilere Verilecek**

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin sadece çalışmayan emeklilere tek seferlik olarak ödeneceğini belirtmişti. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ise geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada, ödemelerin en geç 15 Kasım tarihine kadar tamamlanacağını ifade etti. Bu açıklama sonrasında emekliler, ödemelerin ne zaman başlayacağını merak etmeye başladı.

**Ödemelerin Tamamlanması Bekleniyor**

Kulislerde dolaşan haberlere göre, Cumhuriyet Bayramı ikramiye ödemelerinin 15 Kasım tarihine kadar tamamlanması beklenmektedir. Bu sebeple, emekliler için ödemelerin bu hafta içerisinde başlaması mümkün olabilir. Ancak şu ana kadar bakanlık tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

**12 Milyon Emekli Ödemeden Yararlanacak**

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre, ödemeler sadece çalışmayan emeklilere yapılacak ve yaklaşık 12 milyon kişinin bu ikramiyeden faydalanması bekleniyor. Ayrıca, çalışmayan emeklilerin yanı sıra dul ve yetim aylığı alanlar ile şehit yakınlarının da bu ikramiyeden yararlanabileceği belirtiliyor.

Kaynaklar:
– [800.000 TL konut kredisi kaç TL taksitle veriliyor? İş Bankası, Akbank, Halkbank maliyet tabloları!](insert source link here)
– [Kızılay KPSS’siz personel alımına başladı! En az lise mezunları başvurabilecek](insert source link here)
– [Altında büyük kıyamet kopacak! TARİH BELLİ, fiyatlarda tersine dönecek](insert source link here)

Emeklilerin Hesaplarına 5 Bin TL Ödeme Başlıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.