EkonomiGenelTürkiye

Emeklilikte Eksik Primle 5 Yıl Erken Ayrılma Fırsatı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Yeni Düzenlemesi: Eksik Primle Erken Emeklilik

Erken emeklilik bekleyen vatandaşlar için müjde niteliğinde bir düzenleme geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geliştirilen bu düzenleme, prim eksiği bulunanlara 5 yıl erken emeklilik fırsatı sunuyor. TBMM tarafından onaylanan düzenleme ile ilgili ayrıntılar:

Eksik Primle Erken Emeklilik Nedir?

Eksik primle erken emeklilik, prim ödemesindeki eksiklik nedeniyle emekli olamayan kişilere bir fırsat sunuyor. Bu düzenlemeye göre, 1800 gün prim ödemesi yapmış olanlar, 5 yıl erken emeklilik hakkına sahip olacaklar. Normal şartlarda emekli olabilmek için gereken prim gün sayısını tamamlamayanlar, bu düzenlemeyle emeklilik hakkını elde edebilecekler.

Kimler Bu Düzenlemeden Yararlanabilecek?

Bu düzenleme, 8 Eylül 1999 tarihinden önce bağ-kur sigortalısı olanları kapsayacak. Bu tarihten önce sigorta girişi bulunan ve eksik prim ödemesi nedeniyle erken emekli olamayanlar, bu düzenleme sayesinde emeklilik dilekçesi verebilecekler.

Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Düzenleme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan bilgilere göre en geç Ocak ayında TBMM’ye sunulacak. Yani Ocak ayı itibarıyla bağ-kurlu sigortalılar eksik prim ödemeleri nedeniyle erken emeklilik hakkına sahip olabilecekler.

Bu düzenleme ile birlikte yaklaşık 1.1 milyon küçük esnafın erken emeklilik başvurusu yapması bekleniyor. Eksik primle erken emeklilik, uzun süredir beklenen bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor ve prim eksikliği nedeniyle emeklilik hayali kuranlar için büyük bir fırsat sunuyor. Detaylar resmi gazetede yayınlandıktan sonra daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Emeklilik dilekçesi vermek isteyenler için yeni bir umut olacak bu düzenleme, sosyal güvencesini eksik tamamlayanlara yeni bir başlangıç fırsatı sunuyor.

Emeklilikte Eksik Primle 5 Yıl Erken Ayrılma Fırsatı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.