EkonomiGenelTürkiye

Hukuk İşleri 7 İl Noter Alımı için Adalet Bakanlığı tarafından Resmi Gazete İlanı!

Adalet Bakanlığı Noter Alımı İlanları

Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, 7 İl Noter Alımı Yapıyor

Adalet Bakanlığı’nın Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, Resmi Gazete ilanı üzerinden 7 ilde noter alımı yapacağını duyurdu. İlana göre, Türkiye’nin 81 şehrinden adaylar başvuru yapabilecekler. Başvuru süreci ve noter olma şartları da ilan metniyle birlikte açıklandı.

İlanı Yapılan 7 Şehir

İstanbul, Aksaray, Düzce, Isparta, Mardin, Nevşehir, Gaziantep ve Mersin şehirleri, noter alımı ilanına dahil edildi.

Bakanlık Duyurusu

Resmi Gazete’de yayımlanan 1/7/2022 tarihli 7417 sayılı Kanun’un 29. maddesi ve 1512 sayılı Noterlik Kanunu’nun 27. maddesine eklenen üçüncü fıkra ile ilgili olarak, birinci fıkraya uygun atama gerçekleştirilemeyen noterliklere, üst sınıf veya aynı sınıftan noterlerin atanabileceği, eğer bu sınıflardan başvurucu bulunmazsa bir alt sınıftan noterler arasından atama yapılabileceği ve bu durumda atamaların, birinci fıkradaki iki yıllık sürenin bir yıl olarak uygulandığı belirtilmiştir.

Buna göre, görev süresi dolan birinci, ikinci ve bir alt sınıf noterlerden atanmaya istekli olanların, 1512 sayılı Kanun’un 22. ve sonraki maddelerine uygun olarak ilan tarihinden itibaren bir ay içinde Bakanlık tarafından sağlanan www.vatandas.uyap.gov.tr adresinde yer alan başvuru ekranından güvenli elektronik imza, e-Devlet şifresi veya mobil imza ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvurularını geri çekmek isteyenlerin ise yine aynı elektronik ortamdan başvuru tarihinden itibaren bir ay içinde geri çekme taleplerini iletmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Atamalar, başvuruların ve geri çekme taleplerinin elektronik ortamda alınıp sisteme kaydedilmesi sonucunda elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden fiziksel başvurular kabul edilmeyecektir. Elektronik ortamda başvuru yapmak için başvuru kılavuzlarına www.higm.adalet.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Başvuruların UYAP kayıtlarına göre değerlendirileceği belirtilmiştir.

Resmi Gazete Kılavuzu

Hukuk İşleri 7 İl Noter Alımı için Adalet Bakanlığı tarafından Resmi Gazete İlanı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.