EkonomiGenelTürkiye

25 yıldır ev hanımı olan kadınlara emeklilik başvurusu müjdesi!

25 Yıllık Ev Hanımlarına Hiç Çalışmamış Kadınlara Emeklilik Başvurusu Son Dakika Müjdesi

Ev Hanımlarına, Çalışmayan Kadınlara Devlet Destekli Emeklilik Düzenlemesi Ne Zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mayıs ayında yapılan genel seçimler öncesi açıklanan seçim vaatleri bir bir hayata geçirilmeye devam ederken bunlardan biri de çalışmayan kadınlara, ev hanımlarına emeklilik müjdesi olarak öne çıkmıştı.

AK Parti tarafından hazırlanan yeni torba yasa içerisinde yer alan düzenlemeler merak konusu olurken yeni torba yasada binlerce kişi tarafından beklenen taşeron kadro düzenlemesinin yanı sıra çalışmayan kadınlara, ev hanımlarına emeklilik müjdesinin de yer alacağı ifade edildi. Ankara kulislerine yansıyan torba yasa haberlerinde ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi de yer aldı.

Yapılan tüm çalışmalara ve verilen desteklere rağmen ne yazık ki Türkiye’de çalışmayan kadın nüfusu her geçen gün artarken devlet yeni düzenlemesi ile bu kadınları da güvence altına almaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim vaadi olarak açıklanan “Her aileden en az bir kişiye iş imkanı sunacağız. Ev hanımlarına yönelik planlarımız var. Ev hanımlarının sigortalılığı konusunda atacağımız adımlar olacak. Emeklilik primlerinin bir kısmını biz ödeyeceğiz” sözleri üzerine çalışmalar başladı.

25 Yıllık Ev Hanımlarına Emeklilik Şartları 2023! Devlet Destekli Çalışmayan Kadınlara Emeklilik Başvurusu Başladı Mı?

AK Partili ekonomi kurmaylarının hazırlamış olduğu yeni torba yasa içerisinde seçim vaadi olarak açıklanan ev hanımlarına emeklilik düzenlemesinin de yer alacağı ifade edildi. AK Parti’nin hazırlamış olduğu yeni torba yasada söz konusu düzenlemenin de bulunacağı belirtilirken henüz kadınlara emeklilik için şartların ise netlik kazanmadığı ve maddeler üzerinde çalışmaların sürdüğü iddia edildi.

AK Parti’ye yakın isimlerin Ankara kulislerine aktardığı bilgilere göre emeklilik primlerinin bir bölümü devlet tarafından karşılanacak ve bu sayede çalışmayan kadınlara, ev hanımlarına emeklilik kapısı açılacak. Bu kadınların da ekonomik olarak kendilerini güvence altına almaları sağlanacak.

25 yıldır ev hanımı olan kadınlara emeklilik başvurusu müjdesi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.