EkonomiGenelTürkiye

Takdir mi Teşekkür mü? Hesaplar Başladı!

Öğrenciler İçin Not Ortalaması Hesaplama ve Teşekkür Belgeleri Hakkında Bilgi!

Teşekkür Belgesi Nasıl Alınır?

Bir öğrencinin not ortalaması 70.00 ile 84.99 arasında ise teşekkür belgesi almaya hak kazanır. 85 ve üzeri not ortalamasına sahip olan öğrenciler ise teşekkür belgesi alır.

Not Ortalaması Nasıl Hesaplanır?

Teşekkür ve takdir belgeleri için öğrencilerin notları ve ders saatleri bilgileri kullanılarak hesaplama yapılır. Öğrencinin aldığı not, ilgili dersten alınan ders saatiyle çarpılır ve bu sonuç tüm dersler için yapılır. Ardından, tüm derslerin çarpım sonuçları toplanır ve öğrencinin haftalık toplam ders saatine bölünerek dönemlik not ortalaması hesaplanır.

Örnek Not Ortalaması Hesaplama:

Bir öğrencinin Türkçe dersinden aldığı not 80 ve bu dersin haftalık ders saati 4 olarak belirlenmiştir (4*80 = 320). Aynı şekilde Matematik dersinden aldığı not 75 ve bu dersin haftalık ders saati 3’tür (3*75= 225). Beden eğitimi dersinden alınan not 100 ve haftalık ders saati 2’dir (2*100 = 200). Son olarak, Fen Bilgisi dersinden alınan not 60 ve bu dersin haftalık ders saati 2’dir (2*60 = 120). Bu öğrencinin toplam ders saati 11 ve toplam notu 865 olur.

Not Ortalamasının Hesaplanması:

Öğrencinin toplam notu (865) toplam ders saati (11) ile bölündüğünde, öğrencinin not ortalaması 78,63 olarak hesaplanır. Bu durumda, öğrenci 78,63 ortalama ile teşekkür belgesi almaya hak kazanır.

Yukarıdaki örnekten yola çıkarak, öğrenciler not ortalamalarını hesaplayarak teşekkür belgesi alıp almayacaklarını öğrenebilirler. Öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve başarılarını ödüllendirmek için teşekkür belgeleri önemli bir unsurdur.

Takdir mi Teşekkür mü? Hesaplar Başladı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.