EkonomiGenelTürkiye

TİKA, Kamu Personel Alımı İlanı Yayınladı.

Kamu Personel Alımı İş İlanları

Kamu personel alımı ile ilgili ortaya çıkan son haberler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı (TİKA) tarafından yapıldı. TİKA, kendi bünyesinde istihdam etmek üzere Resmî Gazete aracılığıyla yayımladığı ilan ile kamu personel alımı yapacağını duyurdu. Bu alım ilanı kapsamında farklı pozisyonlarda personel ihtiyacı bulunmaktadır. İlan hakkında bilgiler Kamupersonelialim.com yazar ekibi tarafından detaylı bir şekilde derlenmiştir.

Memur Alımı Başvuru Koşulları

Bu ilana başvuruda bulunmak isteyen adayların dikkat etmeleri gereken bazı koşullar bulunmaktadır. İlan, dört farklı mühendislik bölümü için geçerlidir. Bu bölümler arasında bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği yer almaktadır.

Bunun yanı sıra, adayların dört yıllık bir eğitim sürecini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Bu süreçte, mühendislik fakülteleri içerisinde yer alan bölümler, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakülteleri, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümler ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden mezun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu tarafından denklikleri kabul edilmiş yurt dışı üniversitelerinden mezun olan adayların başvuruları da kabul edilecektir.

Adayların yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi alanında en az 3 yıl deneyime sahip olmaları gerekmektedir. Bununla birlikte, güncel programlama dillerinden en az iki tanesini bilme ve bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ile kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olma şartı bulunmaktadır.

KPSS Şartı

Başvuru yapacak adayların KPSS’ye girmiş olmaları gerekmektedir. Bununla birlikte, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) 2023 yılında veya daha önce katılmış olma ve P-3 puan türünde en az 70 taban puan almış olma şartları bulunmaktadır. KPSS puanına sahip olmayan adaylar ise değerlendirmeye alınacak ve taban puanları 70 olarak kabul edilecektir.

Personel Alımı Başvuru Şekli ve Tarihi

Yapılan ilan çerçevesinde başvurular 21 Kasım 2023 tarihinde başlayacak ve son başvuru tarihi 15 Aralık 2023 olarak belirlenmiştir. Adaylar başvurularını online olarak yapmak için https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresini kullanabileceklerdir.

TİKA, Kamu Personel Alımı İlanı Yayınladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.