EkonomiGenelTürkiye

Son Dakika: 75 TL’lik Ürün, 35 TL’ye İndi!

SON DAKİKA İNDİRİM HABERİ AZ ÖNCE AÇIKLANDI! KİLOSU 75 LİRADAN 35 TL’YE DÜŞTÜ

Kış Mevsiminde Balık Fiyatlarındaki İndirim Rahatlatıyor

Enflasyonda yaşanan yükseliş, pek çok üründe zam furyasına neden olurken bu sefer vatandaşa zam yerine indirim müjdesi geldi. Vatandaşın kış mevsimindeki ucuz protein kaynağı olan balık fiyatları yeni sezonda cep yakarken, beklenen indirim haberi sonunda duyuruldu. Bu haber ile birlikte halkın yüzü gülerken, vatandaşlar balık yemek için daha ekonomik bir seçenek elde edecekler.

Hamsi Bol Miktarda Bulunuyor, Satış Fiyatı Düştü!

Trabzon açıklarında bol miktarda avlanan hamsi sayesinde fiyatlar düşmüştür. Şu an hamsi bolluğu ve bereketi yaşanmaktadır. Özellikle balık hali esnaflarından Mehmetcan Örseloğlu, kilosu 35-50 TL arasında değişen hamsinin fiyatlarının oldukça makul olduğunu ifade etmektedir. Geçtiğimiz günlerde hamsinin kilosunun 75-50 TL arasında olduğunu ancak şu an kilosunun 35 TL’ye düştüğünü belirtmektedir.

Ancak havaların sıcak gitmesi sebebiyle hamsinin bol oluşunun yanında biraz kıtlık yaşanabilir. Hamsi soğuk iklimi seven bir balık olduğu için hava sıcak olduğunda azalma yaşanabilir. Ancak ilerleyen zamanda havaların daha da soğumasıyla birlikte hamsinin daha verimli ve bol olacağına inanılmaktadır. Şu an genellikle hamsi, istavrit ve mezgit gibi balıklara daha çok rağbet olduğu gözlemlenmektedir. Ancak istavrit şu anda pek bulunmadığı için vatandaşlar en çok hamsiyi tercih etmektedir.

Balıkçı esnafı Gökmen Aydın ise “İnşallah havalar soğuduğunda daha fazla hamsi olacak. Hamsi boyut olarak büyümeye başladı. Tavuğun kilosu 150 TL iken hamsinin kilosu ise 35 TL. Şu anda vatandaşların tercihi hamsi olmaktadır. 2 kilo hamsi, 5 kişilik bir aileye yetmektedir. Yerli hamsi şimdi tam yeme zamanı” şeklinde konuştu.

Diğer balıkların fiyatları da indirimli seviyeye düşmüş durumdadır. Somon fiyatı 150 liraya, levrek kilosu 175-250 TL’ye, mezgit kilosu ise 100 liraya düşmüştür. Balık fiyatlarında, havaların soğumasıyla birlikte miktarın artması ve fiyat düşüşünün sürmesi beklenmektedir.

Son Dakika: 75 TL'lik Ürün, 35 TL'ye İndi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.