EkonomiGenelTürkiye

Ticaret Bakanlığı 1.500 Kişilik Memur Alımı İçin Başvuru Süreci

Güncel Bakanlık İş İlanları Duyurusu

Kamupersonelialim.com olarak, Ticaret Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatında istihdam etmek üzere geçtiğimiz günlerde 1500 memur alımı yapacağı bilgisi paylaşıldı. Bu alım ilanı, 81 şehirde görevlendirilmek üzere gümrük muhafaza, gümrük muayene ve büro memuru pozisyonlarında gerçekleştirilecektir.

Kamu Memur Alımı Başvuru Koşulları

Büro Memuru Alımı Başvuru Şartları

  • Hukuk, siyasal bilgiler, İktisadi ve İdari bilimler, iktisat, işletme fakültelerinden veya en az dört yıllık eğitim veren yüksekokulların gümrük işletme bölümünden diploma belgesine sahip olmanız gerekmektedir.

Gümrük Muayene Memuru Alımı Başvuru Şartları

  • Lisans düzeyinde hukuk, siyasal bilgiler, İktisadi ve idari bilimler, iktisat veya işletme bölümlerinden mezun olmanız gerekmektedir.

Gümrük Muhafaza Memuru Alımı Başvuru Şartları

  • Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüklerinde görevlendirilmek üzere önlisans mezunu olmanız gerekmektedir.

Kamu Personeli Alımı KPSS Şartı Var

Başvuru yapabilmek için 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış olmanız gerekmektedir. Lisans mezunları için P–93, önlisans mezunları için ise P–3 puan türünde minimum 70 taban puan şartını karşılamanız gerekmektedir. Mülakat sınavı yapılması durumunda, sınava katılacak adaylar belirlenirken başvuru yapan adayların sınav puanları büyükten küçüğe sıralanacak ve alınacak kadro adedinin belli bir kat sayısı kadar aday sınava davet edilecektir.

Kamu Personel Alımı Başvuru Şekli ve Tarihi

Şu an için resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekildedir: “Fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında KPSS ile 1.500 memur alıp piyasayı denetleyeceğiz. Aldığımız tedbirlerle indirim kampanyaları başladı. İndirim yapan marka ve şirketleri bakanlığımızın sitesinde yayınlayacağız.” Başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağına dair resmi bir duyuru beklenmektedir.

Anlık haberler için cep uygulamamızı indirebilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı 1.500 Kişilik Memur Alımı İçin Başvuru Süreci

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.