EkonomiGenelTürkiye

“Filistin: Tarihin En Büyük Soykırımı”

**Eğitim-Bir-Sen Buluşması: Sorunları Çözen Bir Teşkilat!

Eğitim-Bir-Sen’in 18. Türkiye Buluşması, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki bir otelde gerçekleştirildi. Burada yapılan konuşmada, Yalçın, teşkilatın sorunları çözen bir yapı olduğunu vurguladı.

İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılara da değinen Yalçın, İsrail’in yıllardır Filistin’de işlediği savaş suçlarıyla ilgili Birleşmiş Milletler kararları, uluslararası anlaşmalar ve insan hakları belgelerinin artık “iki yüzlü” olarak adlandırılabilecek bir hal aldığını ifade etti.

Gazze’deki saldırılarına devam eden İsrail’in tüm savaş kurallarını hiçe saydığını söyleyen Yalçın, Gazze’nin ve Aksa’nın yiğitlerini selamladı. Aksa’yı koruyan ve siyonizme karşı duran Gazze’yi desteklediğini dile getirdi.

“İslamofobi Artıyor, Irkçılık Derinleşiyor”

Filistin’in tarihin en büyük soykırımını yaşadığını belirten Yalçın, şunları kaydetti: “Kudüs, 800 yıl sonra hala esaret altında, Aksa hala dertlidir. Kudüs, bir Zengi ve bir Selahaddin’i bekliyor. Filistin, tarihin en büyük soykırımını yaşamaktadır. Gazze, Batılı ülkeler tarafından alkışlar eşliğinde soykırıma maruz kalmaktadır. Sadece iki gün önce hastane saldırısında, çoğu çocuk olan binlerce masum insan öldürüldü. Son iki haftada, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 4 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Emperyalizm, zulmün çiğnen bir parçasıdır ve mazlumların kanıyla beslenmektedir. Enerjisini, fakirlerin çaldığı ekmekten alırken, gücünü de zombileştirilmiş kitlelerden alır. Büyümesi ekonomik krizlere dayanırken, doyması ise insani krizlerle gerçekleşir. Küresel fakirlik ve açlık, inanç değerlerinin toza dönüştürüldüğü bir dünyada cenneti kurmaktan bahsedenlerin deliliğidir. İslamofobi artmaktadır, ırkçılık ise derinleşmektedir.”

“Türkiye Gelecek İçin Umuttur”

Karanlık tabloyu örtemeyen boş kavramlarla üretilen gösterişli söylemlere işaret eden Yalçın, “Bu zulüm çarkı içinde başka bir dünya mümkündür. İşte bu yüzden Türkiye, zulme karşı bir yumruk olan ve gelecek için bir umuttur” ifadesini kullandı.

Yalçın, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak tarihi bir dönemde insan onurunu, emeği, hakları ve adaleti savunduklarını belirtti. “Dünya 5’ten büyüktür, emek sermayeden önceliklidir” diyerek küresel kapitalizme karşı durduklarını vurguladı.

Enflasyon tahmininin yükselmesinin Memur-Sen’in doğru duruşunu gösterdiğini dile getiren Yalçın, insan odaklı bir yaklaşım benimsediklerini ve gelir dağılımında, vergi ve ücretlerde adaleti, insan onuruna yakışır bir çalışma hayatını desteklediklerini ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.