EkonomiGenelTürkiye

Memur ve emekliye yapılacak zam miktarı 22 Ağustos’ta açıklanacak!

Memur ve Memur Emeklisine Yapılacak Zam Belli Oluyor! Gözler 22 Ağustos’ta.

Süreç Devam Ediyor!

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Hükümet, yapılacak olan zammı belirlemek için tekliflerini sunmaya devam ediyor.

1 Ağustos’ta başlayan süreç devam ederken bir sonraki toplantı tarihi belli oldu. Kamu görevlilerinin taleplerinin müzakeresi ilerlerken, Kamu İşveren Heyeti sendikalara zam teklifini iletti. Teklif, 2024’ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam içermekteydi. Ancak, sendikalar bu teklifi yeterli bulmadı.

Bunun üzerine sendikalar, enflasyon oranına atıfta bulunarak yeni bir teklif çağrısı yaptı. Hükümet ise memur ve memur emeklisine yeni bir zam teklifi sundu. Üçüncü toplantıda, ilk teklif revize edildi ve memurlara 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam önerildi.

Salı Günü Bir Toplantı Daha Yapılacak!

Anlaşma sağlanamaması durumunda gözler salı gününde yapılacak olan toplantıya çevrildi. Memur-Sen, ikinci teklifi kabul etmeyerek görüşmeleri sürdürme kararı aldı. Taraflar, 22 Ağustos’ta tekrar masaya oturacak. Eğer taraflar bir kez daha anlaşamazlarsa, 23 Ağustos’tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvuru yapılarak kararın ay sonuna kadar açıklanması sağlanacak.

Memur ve emekliye yapılacak zam miktarı 22 Ağustos'ta açıklanacak!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.