EkonomiGenelTürkiye

“Memur, Emekli ve Asgari Ücret Zamları Açıklandı! Zam Tablosu Belli Oldu”

Merkez Bankası’na göre Memur ve Memur Emeklilerinin Ocak Ayındaki Zam Oranları

Merkez Bankası’nın son anketine göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 40.27’ye yükseldi. Bu da memur, memur emeklisi ve asgari ücretli çalışanların ocak ayında alacakları zam oranlarını artırdı.

En Düşük Memur Maaşı Ne Kadar Olacak?

Merkez Bankası’nın tahminlerinin tutması durumunda memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 52.18 zam alacak. Bu da en düşük memur maaşının 33 bin 505 lira olmasını sağlayacak. SGK Uzmanı Serkan Kumdakcı, ATV Haber’in haberinde paylaştığı hesaplamaya göre, yüzde 40.27 zam oranının temmuz ayında verilen toplu sözleşme zammına bölünerek elde edildiğini belirtti. Bu sonuçla 2024 yılında verilecek olan toplu sözleşme zammıyla çarpıldığında yüzde 52.18 rakamına ulaşıldı.

İşte Olası Yeni Memur Maaşları

Daha yüksek maaş alan memurlar da yüzde 52.18 oranında zam alacak. Örneğin, 32 bin 451 lira maaş alan bir şube müdürünün maaşı ocak ayında 49 bin 383 liraya, üniversite mezunu bir memurun maaşı 34 bin 907 liraya, başkomiserin maaşı ise 49 bin 650 liraya yükselecek. Şu anda 26 bin lira maaş alan hemşirelerin maaşı ise ocak ayında 40 bin liranın üzerine çıkacak.

Memur Emeklilerine de Aynı Oranda Zam

Yalnızca çalışan memurlar değil, memur emeklileri de aynı oranda zamdan faydalanacak. Bu da en düşük memur emeklisi maaşının 15 bin liranın üzerine çıkacağı anlamına geliyor. Kumdakcı, “Yıllık tahmini enflasyonumuz olan yüzde 68.01’i ilk 6 aylık enflasyon rakamımıza yani 1.977’ye bölüyoruz. Sonuç olarak ikinci 6 aylık enflasyon beklentimiz yüzde 40.27 olarak çıkıyor. Şu anda açıklanan verilere göre yüzde 40.27 zammımızı konuşabiliriz” açıklamasını yaptı.

Asgari Ücret Hesabı da Belli Oldu

Asgari ücretliler için de zam oranı aşağı yukarı belli oldu. Tahminlere göre yıl sonuna kadar asgari ücretin 16 bin lirayı bulması bekleniyor.

2024 yılında memur, memur emeklisi ve asgari ücretli çalışanların maaşlarına yapılacak zam oranları, Merkez Bankası’nın son anketine göre belirlendi. Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 40.27 olarak belirlendi ve bu oran ocak ayında yapılacak zam oranını artırdı. Merkez Bankası’nın tahminlerine göre memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 52.18 zam alacak. En düşük memur maaşı 33 bin 505 lira olacak. Daha yüksek maaş alan memurlar da aynı oranda zam alacak. Örneğin, şube müdürünün maaşı 49 bin 383 lira, üniversite mezunu bir memurun maaşı 34 bin 907 lira, başkomiserin maaşı ise 49 bin 650 lira olacak. Hemşirelerin maaşı ise 40 bin liranın üzerine çıkacak. Memur emeklileri de aynı oranda zamdan faydalanacak ve en düşük memur emeklisi maaşı 15 bin liranın üzerinde olacak. Asgari ücretliler için de zam oranı belli oldu ve tahminlere göre yıl sonuna kadar asgari ücretin 16 bin lirayı bulması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.