EkonomiGenelTürkiye

Öğrencilere 3000 TL Destek Ödemesi: Başvurunuzu Yapın ve Alın!

Öğrencilere YKS Sonucu Sonrası Yerleştirme Ödemesi

Kimlere 3.000 TL Ödeme Verilecek?

Türkiye’de devlet tarafından öğrenci çocuk yardıma muhtaç tüm vatandaşlara destek ödemeleri art arda açıklandı. Son yıllarda yapılan atılımlar etkisini gösteriyor. Vatandaş çeşitleri koşullarda sosyal yardım imkanlarından temin edebilmektedir. Bu kapsamda her ay milyonlarca kişiye ödeme yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşların kişisel becerilerine katkının sağlanması hedeflenmektedir. Öğrencilere destek ödemesi de bu kapsamda açıklanmıştır. İşte, o ödemenin detayları ve miktarı…

Öğrencilere YKS Sonucu Sonrası Yerleştirme Ödemesi

YKS sonuçları açıklandıktan sonra üniversiteye yerleşecek olan öğrencilere, kazandıkları üniversitelere yerleşebilmeleri için ödeme yapılması kararlaştırılmıştır. Üniversite kazanan ihtiyaç sahibi aileler, çocuklarının eğitim masraflarını düşünmektedir. Bu konuda devlet, öğrencilere çeşitli destekler sağlamaktadır. KYK üzerinden burs ve kredi imkanları sunulan öğrenciler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan, sadece ihtiyaçlarını karşılayacak bir destek programından yararlanabileceklerdir.

Kimlere 3.000 TL Ödeme Verilecek?

Aile Bakanlığı tarafından hangi öğrencilere destek verileceği ile ilgili açıklama yapılmıştır. Sosyal yardımdan yararlanan ailelerin çocukları, okuyacakları illerin dışında başka bir üniversitede eğitim görüyorlarsa, bu ödeme programından yararlanabileceklerdir. Üniversite öğrencilerinin 25 yaşından genç olmaları gerekmektedir ve toplamda 4 kez, yılda 2 kez gidiş ve 2 kez dönüş olmak üzere bu haktan faydalanabilirler.

Yardım Ödemesinin Miktarı Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından öğrenci olan çocuklara ödenecek miktar merak edilmektedir. Şehirler arası bilet imkanı sunulan öğrencilere, toplamda 4 bilet hakkı verilmiştir. Bilet ücreti 750 TL’yi geçmeyecek şekilde belirlenmiştir. Yıllık olarak öğrencilere toplamda 3.000 TL ödeme yapılacaktır. Ancak alınacak biletin fiyatına göre ödemeler daha düşük de olabilir. Peki, başvuru işlemleri nasıl ve nereden gerçekleştirilecektir?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bu yardım için başvuruların 30 gün içinde sonuçlanması beklenmektedir. Yardımdan faydalanacak öğrencilerin 18 yaşından büyük olmaları durumunda, bizzat kendileri başvurularını yapabilmektedir. Ancak 18 yaşından küçük öğrenciler, ailelerinden başvuru için destek almalıdır.

Öğrencilere 3000 TL Destek Ödemesi: Başvurunuzu Yapın ve Alın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.