EkonomiGenelTürkiye

Para çekme limitleri güncellendi: Hemen bilgi alın!

Para Çekme Sınırı Değişti! ATM’lere Yönelik Yeni Dönem Başladı

ATM’lerde Yeni Dönem Başlıyor! Şubeden Para Çekme ve Yatırma Limiti Ne Kadar, Kaç TL Oldu?

Bankalar, şubelerin iş yükünü azaltmak ve vatandaşları ATM’lere yönlendirmek amacıyla para çekme sınırında değişiklik yapma kararı aldı. Bu karar doğrultusunda, şube üzerinden yapılan para çekme ve yatırma işlemleri için yeni limitler belirlendi. Pek çok banka bu yeni düzenlemeye geçerken, ATM’lerdeki işlem limitlerini güncelledi.

Bankalar daha önce 10 bin TL olarak belirlenen banka veznelerinden nakit para çekme ve yatırma sınırını 20 bin TL’ye çıkardı. Bu karar vatandaşlar arasında tepkilere yol açtı, özellikle okuma yazma bilmeyen ve teknolojiye uzak olan 65 yaş üstü vatandaşlar ile emekliler bu uygulamaya karşı çıktı.

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, yapılan uygulamanın, veznedeki para çekme işlemlerinin azalması ve kredi kartı, kredi ve ek hesap satışlarının artırılması amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Babuşçu ayrıca, bu uygulamanın yaşlı ve engelli bireyler için sıkıntı yaratacağını dile getirdi.

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, bu kararı BDDK’ya şikayet edeceklerini ifade ederek, “Kanuna göre vitrine koyduğunuz malı satmak, taahhüt ettiğiniz hizmeti vermek zorundasınız. Bankaların bu uygulaması kabul edilemez. Belirlenen minimum tutarlar emekli maaşının üstünde. Yaşlı, engelli, savunmasız vatandaşlarımız banka içinden işlemlerini güvenle yapma hakkına sahiptir. Kaldı ki bozuk ATM şikayetleri sıklaşıyor, sokak sokak ATM aramak zorunda değiliz” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Bankaların uygulayacağı limitler her bankada farklılık göstereceği için vatandaşlara, işlem yapmadan önce bankanın müşteri hizmetlerini ya da şubeyi arayarak bilgi almaları önerildi.

Para çekme limitleri güncellendi: Hemen bilgi alın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.