EkonomiGenelTürkiye

Evinizde tapusu olanlara müjde! 3.856 TL para iadesi açıklandı, hemen başvurun!

Bir evi olan tapu sahipleri müjde! 3.856 TL para iadesi AÇIKLANDI tek başvuru yeterli

Ev sahipleri için mükemmel haber! 3.856 TL para iadesi açıklandı ve yalnızca tek başvuruyla yetiniliyor. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) ombudsmanlık tarafından açıklanan emsal bir karar sayesinde tek tapu sahipleri için para iadesi imkanı sunuldu.

Milyonlarca kişiyi etkileyen bu emsal karar, yalnızca tek tapusu olan ev sahiplerini ilgilendiriyor. Verilen karar kapsamında sıfır oranlı emlak vergisi hakkından yararlanan ancak muafiyet hakkını bilmeyen kişilere yapılan ödemelerin geri ödenmesi sağlanacak. Bunun için ödeme yapılan belediyeye emsal karara dayanarak başvuru yapmak yeterli olacak.

EMLAK VERGİSİ PARA İADESİ İÇİN KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR, SIFIR ORANLI EMLAK VERGİSİ NEDİR?

Emlak vergisi ödemelerinde, diğer vergi türlerinde olduğu gibi bir muafiyet hakkı bulunmaktadır. Bu muafiyet hakkı, sahip olunan evin 200 metrekare büyüklüğünü aşmaması ve yalnızca tek bir tapuya sahip olunması şartına bağlıdır. Emekliler, ev hanımları, işsiz kişiler, şehitlerin eşi ve yetim çocukları, gaziler emlak vergisi ödemek zorunda değillerdir. Ancak, bu kişiler muafiyet hakkının farkında olmadıkları için ödeme yapmaları durumunda para iadesi alma hakkına sahiptirler.

EMLAK VERGİSİ PARA İADESİ BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Emlak vergisi muafiyeti hakkına sahip olan tek tapu sahipleri, ödeme yapmaları durumunda zaman aşımı şartı gereği geriye dönük 5 yıllık para iadesi hakkına sahiptirler. Bu kişiler, ödedikleri miktarı belediyeye başvurarak geri talep etmelidirler.

Emlak vergisi para iadesi için belediyeye başvuruda bulunmak ve ödemiş olduğunuz miktarın geri iade edilmesini talep etmek için emsal karara atıfta bulunarak dilekçe yazabilirsiniz. Söz konusu emsal kararda 3.856 TL para iadesi açıklanmış olup geri ödenecek miktar, geçmiş 5 yıl içinde ödenen toplam emlak vergisi tutarına göre hesaplanacaktır.

Evinizde tapusu olanlara müjde! 3.856 TL para iadesi açıklandı, hemen başvurun!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.