EkonomiGenelTürkiye

İşçi Emeklilerine Önemli Zam Haberi: %45 Artış Onaylandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan Toplu Sözleşme Görüşmeleri İle İlgili Önemli Açıklamalar

2024 Ocak Ayında Kamu Çalışanlarına %45 Zam

Milyonlarca memur ve emeklinin heyecanla beklediği gelişme sonunda gerçekleşti. Toplu sözleşme görüşmeleri sırasında kısmi bir uzlaşma sağlandı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu süreç hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, 2024 Ocak ayından itibaren yapılacak zam hakkında bilgiler vererek, emeklilere %45’e yakın bir zam yapılmasının mümkün olduğunu belirtti.

Görüşmelerde Uzlaşma Sağlandı

Bakan Işıkhan, toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamalarda büyük bir bomba etkisi yarattı. 7. toplu sözleşme hizmet kolları imza töreninde konuşan bakan, Türkiye’nin yüzyılına yakışan bir başlangıç yapıldığını ifade etti ve kısmi bir uzlaşma sağlandığını belirtti. Ayrıca, bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini ileterek Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve diğer sendika başkanlarına ve temsilcilerine de teşekkürlerini bildirdi.

Mali Haklara Yönelik Görüşmeler Sonuçsuz Kaldı! Hakem Kurulu Karar Verecek

Toplu sözleşme görüşmeleri sırasında taraflar arasında bazı mali haklar konusunda anlaşmaya varılamadı. Bu nedenle, kamu görevlilerinin mali haklarına ilişkin görüşmeler, hakem kurulu tarafından sonuçlandırılacak. Yeni başlayan bu süreçte, bürokrat, akademisyen ve ekonomist olmak üzere 11 kişiden oluşan hakem kurulu, nihai kararı 31 Ağustos tarihinde açıklayacak.

İşçi Emeklilerine Önemli Zam Haberi: %45 Artış Onaylandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.