EkonomiGenelTürkiye

Bankaların Cuma Açılışı Depremi: TCMB Kararı Sonrası İhtiyaç Taşıt Konut Kredisi Faiz Oranları Arttı

**Bankalarda Cuma Açılışı Depremi! TCMB Kararı Sonrası Bankaların İhtiyaç, Taşıt ve Konut Kredisi Faiz Oranları Yükseldi**

**Merkez Bankası Faiz Kararı Sonrası Bankaların Kredi Faiz Oranlarında Son Durum Ne?**

Merkez Bankası’nın politika faiz oranını 750 baz puan birden arttırmasının ardından gözler bankaların kredi faiz oranlarına çevrilmişti. Bankalar, beklenen güncellemeyi Cuma sabahına ertelemişti. Ancak, bankaların açılışıyla birlikte yeni faiz oranları peş peşe güncellenmeye başlandı ve ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranlarında sert bir yükseliş yaşandığı görüldü.

**İhtiyaç Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum Ne?**

Pek çok banka, ihtiyaç kredisi faiz oranlarını güncelledi ve 9 bankanın oranlarını arttırdığı gözlendi. En düşük ihtiyaç kredisi faiz oranı %1,98 olarak belirlenirken en uygun kredi imkanı sunan banka TEB oldu. Son güncellemeyle birlikte, %2’nin altında kredi veren bir banka bulunurken, kredi faiz oranları %3’ün altında kalan sadece 3 banka kaldı. Örneğin, 36 ay vadeli 50.000 TL kredinin aylık taksit tutarı 2.147 TL olarak hesaplandı.

**Araç Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum Ne, Taşıt Kredisi Faiz Oranları Yükseldi Mi?**

Araç kredisi paketinde 3 banka, faiz oranlarını yükseltirken en düşük taşıt kredisi faiz oranı %2,54 seviyesine çıktı. En uygun kredi imkanları sunan bankalar genellikle kamu bankaları olurken, özel bankalarda ise en düşük oran %3,75’e kadar yükseldi.

**Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum Ne, En Uygun Kredi Hangi Bankada?**

4 banka, konut kredisi faiz oranlarını yükseltirken en uygun konut kredisi faiz oranı %2,19 olarak kamu bankaları tarafından açıklandı. Kamu bankaları, farklı kampanyalarla %0,89 ve %0,99 faiz oranları ile özel şartlar altında kredi kullanımı imkanı da sunuyor. Örneğin, 120 ay vadeli 1 milyon TL konut kredisi aylık taksit tutarı 23.658 TL olarak belirlendi, bu da asgari ücreti ikiye katladı.

**Sonuç**

Merkez Bankası kararı sonrası bankalarda yapılan faiz oranı artışlarıyla birlikte, ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranlarında ciddi yükselişler yaşandı. Bu durum, kredi kullanacak olan tüketiciler için daha yüksek maliyetler anlamına gelebilir. Kredi kullanmadan önce, farklı bankaların faiz oranlarını ve kredi şartlarını karşılaştırmak önemlidir.

Bankaların Cuma Açılışı Depremi: TCMB Kararı Sonrası İhtiyaç Taşıt Konut Kredisi Faiz Oranları Arttı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.