EkonomiGenelTürkiye

Kredili Hayatınızı E-Devlet İle Kontrol Edin, Para İadesini Kaçırmayın!

**E-DEVLET ÜZERİNDEN KREDİ İADESİ NASIL ALINIR?**

BANKALAR ARASINDA DEĞİŞKENLİK GÖSTERİYOR

Kredi alanların sayısı her geçen gün artarken, kredi çekenler son gelişmeleri yakından takip etmektedir. Günümüzde artık birçok işimizi e-devlet üzerinden yapabiliriz. Eğer siz de kredi çektiyseniz, kredinizle ilgili bilgilere hızlı bir şekilde ulaşabilir, geri ödeme durumunuzu kontrol edebilirsiniz.

BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) sonunda harekete geçerek, bankaların dönemsel olarak sunduğu uygun faizden kredi çekenlere kolaylık sağlamıştır. BDDK, hayat sigortası yapmayı zorunlu tutmayacağını açıkladı. Ancak bazı bankalar hala hayat sigortası yapma zorunluluğunu sürdürmektedir. Vatandaşların hayat sigortası ücretini geri alabilme imkanının olduğu belirtilmiştir. Peki, kredi çekenler para iadesini nasıl alacaklar?

İPTAL EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR

Uzmanlar konuyla ilgili olarak açıklama yapmışlardır. Avukat Dündar, kredilerde sadece zorunlu ücretlerin alınabileceğini ifade etmiştir. Bu da hayat sigortası yaptıran ve daha sonra iptal etmek isteyen kişileri ilgilendirmektedir.

15 GÜN İÇİNDE İPTAL İMKANI

Hayat sigortası yaptıran kişilerin cayma hakkının bulunduğu belirtilmiştir. Daha önce yapılan açıklamada, “Sigorta yaptıran, sigortacının kendisine cayma hakkını kullanabileceğini bildirmesinden itibaren 15 gün içinde sözleşmeden cayabilir” ifadesi kullanılmıştır. Bu nedenle kredi çektiğinizde hayat sigortası yapıldıysa, bankalardan bu ücretin iadesini talep edebilirsiniz.

E-DEVLET ÜZERİNDEN KONTROL EDİN

Hayat sigortası iptal etmek isteyenler ilk olarak e-devlete giriş yapmalı ve arama kısmına “Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama” yazarak aramalıdır. Daha sonra karşılarına çıkacak ekranda poliçe durumu ve detaylar bölümünde “Yürürlükte” ve “Daini Mürtehin” ibarelerini görmeleri gerekmektedir. Bu şekilde para iadesi talebinde bulunmanız mümkün olacaktır.

Eğer e-devlette belirtilen bu ibareleri gördüyseniz, yine e-devlet üzerinden “Sigortacılık ve Özel Emeklilik Şikayet Başvuru ve Takibi” hizmetinden dilekçe ile paranızı alabileceğiniz belirtilmektedir.

Kredili Hayatınızı E-Devlet İle Kontrol Edin, Para İadesini Kaçırmayın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.