EkonomiGenelTürkiye

Altın Fiyatları – 26 Eylül 2023 Gram, Çeyrek, Tam Altın Fiyatları

Altın Fiyatlarında Yeni Bir Baskılanma Görülüyor

Altın Fiyatlarının Analizi ve Gelişmeler

Altın fiyatlarında son dönemlerde yeni bir baskılanma takip ediliyor. Fiyatların yükseleceği şeklinde değerlendirmeler yapılsa da buna dair yeni bir yükseliş trendi henüz görülmedi. Buna karşın altın fiyatlarında belirli bir alanda sıkışma olduğu görülüyor. Bu sıkışmanın gerekçesi ise ons altın fiyat analizi ile ortaya çıkıyor.

Ons Altın Fiyat Analizi

Ons altın, yaklaşık 2 yıldır FED’in baskısı altında fiyatlanıyor. Altın fiyatlarının yükselişi için ilk şart dolar endeksinin düşmesi olarak bildirildi. Ancak bu alanda herhangi bir düşüş henüz gerçekleşmedi. FED son 2 yıldır faiz yükselttikçe dolar endeksi değerleniyor ve altın fiyatları geriliyor. Bu gerilemeler neticesinde şu anda ons altın, 1.916 dolar seviyesinde işlemler devam ediyor.

Altın Fiyatlarının Yükselmesi Bekleniyor

Altın piyasası uzmanları, altın fiyatlarının yükselmesini bekliyorlar. FED’in faiz artırımlarını sonlandırmasıyla birlikte altın fiyatlarının güç kazanacağına inanılıyor. Uzmanlara göre Ekim ayında altın fiyatlarında yeni bir yükseliş trendi başlayacak. Bu yükseliş trendiyle birlikte fiyatlar yıl sonuna kadar kademeli olarak yükselebilecek. Ancak küresel ekonomik gelişmelerin bu fiyatlamada direkt etkisi olacak.

Altın Fiyatları Ne Kadar?

Altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğu oldukça merak ediliyor ve altın fiyatlarını canlı takip ekranlarından sorgulamalar yapılıyor. Bankalararası piyasalarda gram altının fiyatı şu anda 1.677 TL olarak uygulanıyor.

Kuyumcuların satışını yaptığı fiziki altında ise farklı bir fiyatlandırma gözleniyor. Gram altın 1.722 TL’den, çeyrek altın 2.813 TL’den, tam altın ise 11.207 TL’den işlem görüyor.

Not: Buradaki veriler ve değerlendirmeler bilgilendirme amaçlıdır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Altın Fiyatları - 26 Eylül 2023 Gram, Çeyrek, Tam Altın Fiyatları

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.