EkonomiGenelTürkiye

DHMİ Başvuruları Son Gün! Kamu Personeli ve Memur Alımları

Kamu İş İlanları

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Kadrolu Personel Alımı İlanı ve Şartları

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), kendi bünyesinde istihdam etmek üzere kadrolu kamu personeli ve memur alımı yapacağını açıkladı. Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8. derece kadroda yapılacak olan alım ilanı için 5 personel alımı yapılacağı kılavuz ile birlikte belirtildi. 4 farklı grupta yapılacak olan alım ilanına ilişkin detayları ve KPSS puan şartına ilişkin kriterleri kamupersonelialim.com yazar ekibi olarak sizlerle haberimizde paylaştık.

Kamu Personeli Alımı Eğitim Şartları

İlana müracaat etmek isteyen adayların belirli eğitim şartlarını karşılamaları gerekmektedir. Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, elektrik-elektronik mühendisliği, haberleşme, elektronik mühendisliği, makine mühendisliği, ve inşaat mühendisliği bölümlerinden mezun olan adaylar başvuruda bulunabilirler.

KPSS Şartı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) personel alımında KPSS puanı da en önemli kriterler arasındadır. 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından P-3 veya P-48 puan türlerinde en az 80 taban puanı alan adaylar başvuruda bulunabilirler.

Kamu Memur Alımı İşe Alım Süreci

Kamu memur alımı işe alım süreci iki aşamalı olarak gerçekleştirilecektir. İlk aşama yazılı sınav, ikinci aşama ise sözlü sınavdır.

Yazılı sınava katılmak isteyen adayların KPSS puan üstünlüğü esas alınarak en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralama yapılacak ve verilen kontenjanın 20 katı kadar aday yazılı sınava çağrılacaktır.

Yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınava katılmaya hak kazanacaklardır. Yazılı sınav çoktan seçmeli test usulünde 2 oturumda gerçekleşecektir.

Birinci oturumda alan bilgisi, ikinci oturumda ise sosyoekonomik konular, güncel konular ve genel kültür konuları ile yabancı dil bilgisi testi yapılacaktır.

Yazılı sınav 25 Kasım 2023 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sözlü sınav tarihi ilerleyen günlerde açıklanacaktır.

Personel Alımı Başvuruları

Devlet Hava Meydanları İşletmesi kadrolu personel alımı için başvurular başlamıştır. Başvurular, 16 Ekim 2023 tarihinden itibaren online olarak yapılmaktadır ve son başvuru tarihi 27 Ekim 2023 olarak belirlenmiştir. Adaylar başvurularını son başvuru tarihine kadar online olarak yapmak zorundadırlar.

Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

DHMİ Başvuruları Son Gün! Kamu Personeli ve Memur Alımları

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.