EkonomiGenelTürkiye

Erdoğan’ın açıkladığı ÖTV’siz telefon şartları ve detayları burada!

Gençlere Vergisiz Telefon ve Bilgisayar İmkanı

Seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlere vadettiği vergisiz telefon ve bilgisayar imkanı hakkında ayrıntılar netleşti. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin karşısına geçen Erdoğan, gençlerin merakla beklediği düzenlemenin detaylarını açıkladı.

Kimler Vergisiz Telefon ve Bilgisayardan Yararlanacak?

Vergisiz telefon ve bilgisayar imkanından yararlanacak olanlar örgün öğretimdeki üniversite öğrencileri olacak. Bu düzenleme ile gençlere piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği sağlanacak.

Hangi Telefonlar 9 Bin 500 Lirayı Geçmiyor?

Yapılan açıklamanın ardından bu düzenlemeden faydalanmak isteyen gençler, 9 bin 500 lirayı geçmeyen telefonları araştırmaya başladı. Samsung, Vivo, General Mobile, Honor, Reeder ve Xiaomi gibi markaların bu fiyat sınırlamasını aşmayan modellerinin bulunduğu biliniyor. İşte bazı örnek modeller:

  • Honor X9a 128 GB 8B RAM 5G – 9.199 TL
  • Xiaomi Redmi 10 (2022) 128 GB – 5.999 TL
  • Samsung Galaxy M13 64 GB 4 GB RAM – 5.449 TL
  • Reeder P13 Blue Max (2022) 128 GB – 2.782 TL

Vergisiz Telefon Satışı Ne Zaman Başlayacak?

Vergi muafiyeti sağlanacak olan cep telefonu ve bilgisayar alımları için ilgili bakanlık tarafından ayrıntıların ilan edilmesi bekleniyor. Bu kapsamda, öğrencilere yönelik olarak bir kez sağlanacak olan bu imkanın ne zaman başlayacağına dair resmi açıklama yapılmadı.

Erdoğan'ın açıkladığı ÖTV'siz telefon şartları ve detayları burada!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.