EkonomiGenelTürkiye

SGK’dan Emekliye Büyük Fırsat! 3 Maaş Avansı için Tek Bir Koşul

**Emekliye Büyük Fırsat: SGK’dan 3 Maaş Avans Ödemesi**

SGK, erken emeklilik ve EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusunda önemli bir adım atarak emekli vatandaşların yüzünü güldürdü. Meclis tarafından Mart ayında kabul edilen yasa tasarısıyla birlikte EYT ile erken emeklilik mümkün hale geldi ve bu müjde yaklaşık 5 milyon vatandaşın hayatını değiştirdi. Ancak başvurularına rağmen emekli maaşı bağlanmayanlara SGK tarafından 3 maaş avans ödemesi yapılacak.

**SGK’dan Emekliye 3 Maaş Avans Ödemesi**

EYT ile erken emeklilik hakkına sahip olan ancak henüz maaşı bağlanmayan vatandaşlara, SGK tarafından 3 maaş avans ödemesi yapılacak. Bu ödeme, vatandaşların ekonomik olarak rahatlamasını sağlayacak. 4A, 4B ve 4C kapsamındaki vatandaşlar, EYT için başvuru yapmalarına rağmen 3 ay boyunca maaşlarının bağlanmadığını görmüşlerdir. Sosyal Güvenlik Kurumu, faizsiz olarak başvuru yapan kişilere ödeme yapma kararı almıştır.

**SGK’ya Dilekçe İle Başvuru Yapılması Gerekiyor**

SGK tarafından sağlanan avans imkanından yararlanmak isteyenlerin, yazılı bir dilekçeyle başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu başvuru sonrasında, belirtilen imkandan yararlanma hakkına sahip olacaksınız. Sadece 90 gün boyunca emekli maaşı bağlanmayan vatandaşlar, 22.000 TL’ye kadar avans ödemesi alabileceklerdir. Bu avans ödemesi, emekli maaşı bağlandıktan sonra geri ödenmelidir. Maaş almaya başlayan emekliler, çektikleri nakit avansı taksitler halinde geri ödeyebileceklerdir. SGK, emekliye pek çok farklı yardımda bulunmaktadır. Ancak bu yardımlar, henüz maaşı bağlanmamış olan kişileri ilgilendirmektedir. Başvuru yapma ve gerekli koşulları sağlama durumunda olan kişiler, dilekçeyle bu haktan yararlanabilirler.

SGK'dan Emekliye Büyük Fırsat! 3 Maaş Avansı için Tek Bir Koşul

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.