EkonomiGenelTürkiye

Vakıfbank 1 Milyon TL Konut Kredisi Yeni Taksit Tablosu

**Vakıfbank Konut Kredisi: Faizler Yükseldi, Konut Sahibi Olmak Zorlaştı!**

**Konut Kredisi Faizleri Patladı!**

Türkiye’de konut sahibi olmayı isteyen vatandaşların sayısı oldukça fazla olmasına rağmen, yüksek fiyatlar ve azalan kredi imkanları nedeniyle bu durum artık mümkün olmamaya başladı. Konut kredisi çekmek, ev sahibi olmak için oldukça zorlaştı. Bankalar, kredi faizlerini yükseltirken, vatandaşların tek umudu olan kamu bankaları da özel bankalara ayak uydurdu. Kredi faizlerinde artışa giden Vakıfbank, konut kredisi maliyetlerinde de değişiklik yaptı. Vakıfbank, konut kredisi maliyetlerini yeni taksit tablosuyla açığa çıkardı ve konut sahibi olmanın ne kadar zorlaştığını gözler önüne serdi.

**Konut Kredisi Kampanyasının Koşulları Neler?**

Vakıfbank’ın konut kredisi kampanyasının koşulları da merak edilmektedir. Öncelikle müşteriler, bu bankadan 120 aya kadar vadeyle konut kredisi çekebiliyorlar. 10 yıllık vadeyle konut kredisi çekenler, aylık taksitleri bir miktar düşürebilse de, yüksek maliyetler nedeniyle ortalama bir vatandaş için kredi çekmek neredeyse imkansız hale geldi.

**Kredi Taleplerinde İpotek İşlemi**

Vakıfbank müşterileri, konut kredisi çekmek istediklerinde genellikle bir kefil ya da ek teminat talep etmez. Bunun yerine müşterinin satın almak istediği konut üzerinde ipotek işlemi gerçekleştirilir. Böylece banka, vermiş olduğu konut kredisini güvence altına almış olur. Müşteri, kredi borcunu tamamen ödediğinde, ipotek işlemi de iptal edilir. Ancak bu süreçte kredi borcu tamamen ödenene kadar, müşteri satın aldığı konutu bankanın onayı olmadan satamaz.

**1 Milyon TL Konut Kredisi Taksit Tablosu!**

Vakıfbank tarafından sağlanan 1 milyon TL konut kredisinin aylık taksiti, 120 ay vadeli ve yüzde 3,39 faiz oranıyla hesaplanır. Bu durumda, kullanılan kredinin aylık taksiti 34.352 TL’ye ulaşır. Toplam maliyet ise 10 yıllık periyotta 4.143.852 TL’yi bulur. Bu nedenle, çoğu vatandaş için bu maliyetleri karşılamak neredeyse imkansız hale gelmiştir.

Vakıfbank 1 Milyon TL Konut Kredisi Yeni Taksit Tablosu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.