EkonomiGenelTürkiye

Çöpe Atılan Altınlar Hurdacıları Heyecanlandırıyor!

Hurdacıların Peşinde Olan Ürün: İçinde Yüzde 99 Altın Bulunan Anakartlar!

Altın Fiyatları Rekor Kırarken Anakartlar Değer Kazanıyor!

Son dönemde altın fiyatları sürekli olarak rekor üstüne rekor kırarken, hurdacılar ise aramakta oldukları ürünü buldular. Elektronik cihazların fiyatları yükseldikçe, arızalanan veya güncellemelerini yapmayan cihazlar çoğu zaman çöpe atılıyor ya da hurdacılara plastik mandal karşılığında veriliyor. Ancak yapılan son araştırmalar, bu ürünlerin içerisinde 22 ayar altın bulunduğunu ortaya çıkardı. Evlerimizde bulunan ve çöpe giden bilgisayar ve cep telefonlarının anakartları, gerçek bir servet değerindeymiş.

Anakartlar Servet Değerinde! Yüzde 99’u Altın İle Yapılıyor!

Eskişehir’de telefon tamirciliği yapan Hıdır Yıldız, kazancının çöpe giden cihazlardan geldiğini belirtiyor. Bilgisayar ve telefonların anakartlarının altın kaplamalı iğneler içerdiğini söyleyen Yıldız, “Anakartlar, çoğu elektronik sistemde bulunur ve sarı gördüğümüz alaşımların yüzde 99’u altındır” diyor.

İstanbul’dan gelen bir kilo hurda toplayıcısından bu işi öğrendiğini ifade eden Yıldız, telefonların içerisindeki anakartları kilo ile belirli fiyatlara satın aldıklarını söylüyor. Kendisinde çalışmayan birçok telefon olduğunu ve bu cihazların anakartlarını çıkarabilmek için yaklaşık bir hafta sürebileceğini söyledikten sonra, internetten anakartlardaki altının nasıl ayrıldığını araştırmış. Başka bir demir bidonda, kezzap ve asitli su ile anakartları karıştırdıklarını ve kartların su içinde eridiğini, altınların suyun yüzeyine çıktığını ifade ediyor.

Anakartlar İçinde Bulunan Altın Nasıl Satılır?

Kişinin kendi imkânı ile altını çıkarması mümkün olmasa da bu işlem için özel alaşım kullanılması gerekiyor. Bahsi geçen altın kaplamalı anakartlar sadece cep telefonu ve bilgisayarlarda değil, iyi iletkenlik özelliğinden dolayı pek çok elektronik cihazda bulunuyor. Bu nedenle bu tür cihazların çöpe atılması veya düşük fiyatlarla hurdacılara satılması yerine, geri dönüşüm şirketlerine satılması tavsiye ediliyor.

Çöpe Atılan Altınlar Hurdacıları Heyecanlandırıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.