EkonomiGenelTürkiye

Bankaların Acil Kararı! Para Çekme ve Yatırma Limitleri ATM’lerde ve Şubelerde Yenilendi

Bankalardan FLAŞ karar! ATM’lerde ve şubelerde yeni dönem para çekme ve yatırma limiti değişti
Bankalar, maliyetlerin artmasıyla birlikte şube çalışanlarını azaltmaya başlamış ve işlemleri daha çok internet bankacılığı, mobil şube ve ATM’ler üzerinden gerçekleştirmeye yönlendirmiştir. Şubelerdeki iş yükünü azaltmak amacıyla bankalar yeni uygulamalarını devreye almıştır. Karar kapsamında, 81 ilde geçerli olmak üzere yeni bir uygulama duyurulmuştur.

ATM VE ŞUBELERDE PARA ÇEKME / YATIRMA LİMİTİ DEĞİŞTİRİLDİ!
Bankaların şube iş yükünü azaltmak amacıyla yeni uygulamalarını devreye almasının bir sonucu olarak, şube ve ATM’lerden nakit para çekme ve yatırma limitleri de değiştirilmiştir. Yeni kararla birlikte, daha önce 10.000 TL olarak belirlenen limit yükseltilmiştir.

Bu düzenleme, birçok banka tarafından sessizce 20.000 TL’ye yükseltilmiş ancak bu değişiklik büyük tepkilere neden olmuştur. Özellikle, okuma yazma bilmeyen veya teknolojiye hâkim olmayan ve emeklilerin olumsuz etkileneceği belirtilmiştir. Bu nedenle, düzenlemenin geri çekilmesi talep edilmektedir.

ŞUBEDEN PARA ÇEKME VE NAKİT PARA YATIRMA LİMİTİ DEĞİŞECEK Mİ?
Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, konuyla ilgili açıklama yaparak BDDK’ya şikayet edeceklerini belirtmiş ve “Kanuna göre, sunduğunuz hizmeti yerine getirmek zorundasınız. Belirlenen minimum tutarlar, emekli maaşından daha yüksektir. Yaşlı, engelli ve savunmasız vatandaşlarımızın banka içerisinde işlemlerini güvenli bir şekilde yapma hakları vardır. Dahası, bozuk ATM şikayetleri artmaktadır ve her sokakta ATM aramak zorunda değiliz” diyerek karara itiraz edeceklerini ifade etmiştir. Bu kararın ardından, ATM limitleri de yükseltilmiştir.

Bankaların Acil Kararı! Para Çekme ve Yatırma Limitleri ATM'lerde ve Şubelerde Yenilendi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.