EkonomiGenelTürkiye

MEB 2023 Okula Uyum Programı Başlıyor!

MEB, Okula Uyum Programını Başlattı: İşte Detaylar

Okul Öncesi ve İlkokul 1. Sınıflar İçin Uyum Programı

MEB tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesi, tüm sınıf ve kademelerde okula uyum programı ve rehberlik uygulamaları başlatıldı. Bu program, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıflar ile liselerin 9. sınıf öğrencileri için hazırlandı ve yarın başlayacak.

Okul öncesi, ilkokul 1. sınıflar ve lise 9. sınıf öğrencileri, 8 Eylül tarihine kadar sürecek uyum programı kapsamında okullarında bir araya gelecekler. Bu programda, öğrenciler okullarını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanıma fırsatı bulacaklar.

Okul öncesi uyum süreci için hazırlanan rehberde, aileler ve çocuklar için uyum sürecine destek olacak uygulama çizelgeleri ve 12 etkinlik örneği yer alıyor. İlkokul 1. sınıflar için hazırlanan rehberde de 9 etkinlik örneği ile uyum haftası uygulama çizelgesi bulunuyor.

Rehberlik Uygulamaları ve Uyum Haftası

– Ortaokullara Yönelik Rehberlik Uygulamaları 11-15 Eylül’de

Ortaokullarda 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ve aileleri, 11-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek rehberlik uygulamalarına katılacaklar. Uyum haftası boyunca, velilere uyum rehberi sunumu yapılacak ve ikinci gün, ailelere ve çocuklara okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak. Kalan üç gün boyunca ise rehberlik uygulamaları için çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Uyum haftası, ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencileriyle velilerinin, okulları hakkında bilgilendirildiği bir dönem olacak. Aynı zamanda bu bir haftalık süre içinde, öğrencilere okula hızlı bir şekilde uyum sağlamalarına yardımcı olacak beceriler kazandırılacak ve okula aidiyet duygusu geliştirilmeye çalışılacak. Liseye başlayacak olan öğrenciler ve velileri de unutulmadı, onlar için de özel etkinlikler düzenlenecek.

MEB 2023 Okula Uyum Programı Başlıyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.