EkonomiGenelTürkiye

AFAD Uyarıyor: Sabah saatlerinde kritik felaket uyarısı! Hazırlıklı olun…

**Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Durumu Tahmini**

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel hava durumu tahmin raporuna göre, ülkemizin bazı bölgelerinde yağışlı bir hava beklenmektedir. İşte ayrıntılar:

**Kuzey, İç ve Batı Kesimler**
Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı yer yer çok bulutlu bir havanın hakim olması bekleniyor. Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Sinop, Osmaniye, Kars ve Ardahan çevreleri ile Hatay kıyıları ve Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

**Öğleden Sonra ve Akşam Yerel Kuvvetli Yağışlar**
Öğleden sonra İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güneybatısında, akşam ve gece saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar beklenmektedir.

**Hava Sıcaklığı**
Hava sıcaklıkları ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredecektir.

**Rüzgar**
Kuzey kesimlerde kuzeyli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgar beklenmektedir. Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde de yağış anında kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) beklenmektedir.

**Kuvvetli Yağış Uyarısı**
Yağışların öğleden sonra İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güneybatısında, akşam ve gece saatlerinde Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel kuvvetli olması (21-50 kg/m²) beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

**Marmara Bölgesi**
Parçalı yer yer çok bulutlu bir havanın hakim olacağı Marmara Bölgesi’nin kuzey ve doğusunda yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Bölgenin güneybatısında ise rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklenmektedir.

**Ege Bölgesi**
Parçalı yer yer çok bulutlu bir havanın yaşanacağı Ege Bölgesi’nde iç kesimlerde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Özellikle Denizli, Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya’nın güney ilçelerinde kuvvetli yağışlar beklenmektedir.

**Akdeniz Bölgesi**
Parçalı yer yer çok bulutlu bir havanın etkisine gireceği Akdeniz Bölgesi’nde Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Osmaniye, Hatay kıyıları ve Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak

AFAD Uyarıyor: Sabah saatlerinde kritik felaket uyarısı! Hazırlıklı olun...

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.