EkonomiGenelTürkiye

ÖTV muafiyetli Fiat Egea Sedan: 402.300 TL’ye satın alınabilir!

Otomobil Fiyatları ve ÖTV Muafiyeti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

OTOMOBİL FİYATLARI TÜRKİYE’DE YÜKSEK SEYREDİYOR

Türkiye’de otomobil fiyatları ortalama bir vatandaş için oldukça yüksek bir seviyeye yükseldi. Otomobil firmaları Eylül ayında araç fiyatlarına yüksek oranlı bir zam uygulamamış olsalar da yine de bu yüksek fiyatlarla araç sahibi olmak çoğu kişiyi zorluyor.

ÖTV MUAFİYETLİ ARAÇLARLA DAHA UYGUN FİYATLAR

Son dönemlerde ÖTV muafiyetli sıfır kilometre otomobil satışlarına dair büyük bir talep bulunuyor. Devletin verdiği hakkı kullanan bazı vatandaşlar sıfır kilometre otomobil satın almak istiyorlar. Üstelik ÖTV ödemesi yapmıyorlar ve araçların satış fiyatı böylece neredeyse yarı fiyatına geriliyor.

ÖTV ödemesiz sıfır kilometre otomobil sahibi olmak herkes için çok cazip kalıyor. Ancak bu hak herkese verilebilen bir imkan değil. ÖTV muafiyeti elde edebilmenin bazı şartları bulunuyor. Bu şartların gerçekleşmesine göre onay verilenler ÖTV ödemeden sıfır kilometre araç alabiliyorlar.

ÖTV MUAFİYETİ ŞARTLARI

ÖTV muafiyeti imkanı yalnızca engelli vatandaşlara verilen bir hak oluyor. Bu hakkı kullanma imkanı da her engelli vatandaşa verilmiyor. Engel oranı yüzde 90 ve üzerinde olmayanlar ÖTV muafiyeti hakkı elde edemiyorlar. Engel oranı yüksek olan ama yüzde 90’a ulaşamayanlara muafiyet yerine ÖTV indirimi hakkı veriliyor. Engel oranı düşük olanlar ise böyle bir avantaja sahip olamıyorlar.

5 YIL SÜRESİNCE ÖTV MUAFİYETİ UYGULANACAK

ÖTV muafiyeti ile satın alınan otomobiller için vatandaşlar belki ÖTV ödemesi yapmıyorlar. Ancak bu satılan araçlar üzerinde bazı kısıtlamalar uygulanabiliyor. 5 yıl boyunca bu araçlar satılamıyor. 5 yıllık süre içerisinde araç satılmak istenirse devlete ÖTV ödenmesi gerekiyor. Ayrıca ÖTV muafiyeti ile bir vatandaş sıfır kilometre araç aldığında 5 yıl boyunca bu hakkı bir daha kullanamıyor. Tek istisnası ise aracın kaza yapıp perte çıkması oluyor. Bu durumda devlet 5 yıl süresi dolmadan vatandaşlara bir ikinci hak daha verebiliyor ve ÖTV muafiyeti ile otomobil alınabiliyor.

ÖTV MUAFİYETLİ FİAT EGEA SEDAN!

Türkiye’nin en ucuz sıfır kilometre otomobillerinden olan Fiat Egea Sedan için de ÖTV muafiyeti imkanı uygulanabiliyor. Bu araç bu hakkın kullanılmasıyla 403.200 TL’ye satın alınabiliyor. Normalde indirimli fiyatla 729.900 TL’ye satılan bu araç, ÖTV muafiyeti ile daha uygun bir fiyatla sahip olma imkanı sunuyor.

ÖTV muafiyetli Fiat Egea Sedan: 402.300 TL'ye satın alınabilir!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.