EkonomiGenelTürkiye

Ailelere 3 Bin 571 TL’ye Kadar Destek Ödemesi

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) Ekim Ayı Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan ekim ayı ödeme takvimi duyuruldu. SED yardımı, kendi kendine yeterli hale gelene kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla ihtiyaç sahibi ailelere yapılan bir yardımdır. Hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan bu ödemeler, çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmaktadır.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) Ödemeleri Nasıl Sorgulanır?

SED ödemelerinin ne zaman yapıldığını öğrenmek için e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik numarası ile sorgulama yapılabilir. Böylelikle ödemelerin yattığı veya henüz yapılmadığı bilgisi alınabilir.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) Ne Kadar Ödeniyor?

SED hizmeti kapsamında, her çocuk için yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 3.038 TL şeklindedir. Koruyucu ailelere yönelik yapılan ödemelerin aylık ortalaması ise 3.644 TL ila 4.853 TL arasında değişmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olmak ve çocukların okul ve diğer masraflarını karşılamalarına destek olmak amacıyla Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55 oranında zam yapıldığını belirtmiştir. Bu zam oranıyla birlikte 3.038 TL ödeme alan bir ailenin alacağı miktar 3.571 TL olacaktır.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) Kimlerden Yararlanabilir?

Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden yararlanmak için bazı koşullar bulunmaktadır. Bu koşullar şu şekildedir:

  • Bakım tedbiri kararı alınmış olan ve sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan çocuklar, kendi aileleri veya yakınları tarafından bakılabilecek duruma gelene kadar desteklenmektedir.
  • Ekonomik yoksunluk nedeniyle desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olan çocuklar, bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılmaktadır.
  • Bakım tedbiri alınmış olan gençler, yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrıldıklarında iş ve meslek edinme kurslarına veya eğitimlerine devam ediyorlarsa veya bir iş ve meslek sahibi olamayacak durumdaysa desteklenmektedir.
  • Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza sonucu temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları desteklenmektedir.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte olup, uygun görülen kişilere destek verilmektedir.

Ailelere 3 Bin 571 TL'ye Kadar Destek Ödemesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.