EkonomiGenelTürkiye

“Sessiz Sedasız 169 TL’den Fiyatlara Zam Geldi: Hayırlı Olsun Dev Isabet!”

Dev zam HAYIRLI OLSUN! Bu sabaha karşı fiyatlara sessiz sedasız 169 TL birden zam geldi

Zam furyası devam ediyor! İşte yeni fiyat değişikliği detayları

2023 genel seçimleri öncesi Türkiye’de başlayan zam furyası, seçimlerden sonra enflasyon ve dolar kurundaki sıçramalar ile birlikte vatandaşları zor durumda bırakmaya devam ediyor.

Ziraat Mühendisi Ömer Demir, Milliyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada gıda ürünlerinde yaşanan fiyat değişimlerine dikkat çekerek rekor zamları ortaya çıkardı. Demir, Ayçiçek yağı fiyatlarında bir gecede 169 TL’lik bir fiyat artışının yaşandığını belirtti.

AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI YÜKSELİYOR! YENİ ZAMLAR KAPIDA MI?

Bir markette 167 TL’den satılan ayçiçek yağının, başka bir markette 336 TL’ye yükseldiğini dile getiren Demir, “Senaryo aynı, vatandaşı soymak, çiftçiyi üretimden vazgeçirip, tüketiciyi canından bezdirip sokağa dökmek, adına ne derseniz deyin bir ürün düşüşün ki gramajı aynı, firması aynı üreten aynı, fiyatı farklı. Tarımda topyekün bir planlama yapamazsak marketler gelecek zamanda ülkenin bütün gıdasını eline geçirecek” şeklinde konuştu ve tarımda yeni bir üretim planına ihtiyaç olduğunu belirtti.

AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARINA YENİ ZAM İÇİN UYARI YAPILDI! HEMEN ŞİKAYET EDİN…

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise yaptığı açıklamada “Küresel ölçekte önemli zeytin üreticisi İspanya, Fas ve bazı Avrupa ülkelerinde kuraklık nedeniyle rekolte düştü. Tüm dünyada zeytin ve zeytinyağı fiyatları yükseldi.

Ayçiçek yağında böyle bir durumun olmadığını belirten Ağaoğlu, bazı fırsatçıların 42-50 TL arasında satılan ayçiçek yağı litre fiyatını yukarı çekmeye çalıştığını söyledi. Fahiş fiyat artışı yaşanan marketler için Ağaoğlu, vatandaşları Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Artışı Değerlendirme Kurulu’na şikayet etmeleri konusunda uyardı.

Gelen zamlar vatandaşları canından bezdirmektedir. Vatandaşlar hem Ticaret Bakanlığı’nın denetimlerini arttırmasını ve fırsatçılara göz açtırmamasını, hem de kesilen cezaların artırılmasını talep etmektedirler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.