EkonomiGenelTürkiye

“İstanbul’daki Suriyeliler için yeni adımlar”

İstanbul’da yaşayan ve geçici koruma kapsamında bulunan Suriye vatandaşları için Göç İdaresi Başkanlığı tarafından alınan bir kararla önemli bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeye göre, İstanbul dışında kayıtlı olan ve şu anda İstanbul’da yaşayan Suriyeliler, kayıtlı oldukları illere 24 Eylül’e kadar geri dönmek zorunda kalacaklar.

Göç İdaresi Başkanlığı’nın valilik internet sitesinde yayımlanan duyuruda, “İstanbul dışında kayıtlı olmalarına rağmen halihazırda İstanbul’da ikamet eden geçici koruma kapsamındaki Suriye vatandaşlarının, kayıtlı oldukları illere 24 Eylül’e kadar dönmeleri gerekmektedir.” ifadesine yer verildi. Bu süre içerisinde İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne başvuran Suriyelilere, kayıtlı oldukları illere geri dönmek için yola çıkma izni verileceği belirtildi.

Bu kararın temel amacı, İstanbul’da kayıtlı olmalarına rağmen başka illerde ikamet eden Suriyelilerin sayısını azaltmak ve kayıt sisteminin güncellenmesini sağlamaktır. Ayrıca, depremzede olanlara esneklik sağlamak amacıyla İstanbul’da kalan Suriyelilere ikinci bir duyuru yapılana kadar kalma izni verileceği ifade edildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.