EkonomiGenelTürkiye

Emeklinin maaşına büyük artış! En düşük maaş 11.400 TL’ye!

**EMEKLİLERE %47 ZAM MÜJDESİ: 16 Milyon Emeklinin Maaşı Artacak**

**EMEKLİYE YÜZDE 47 YENİ ZAM İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI**

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam haberleri hiç bitmiyor. Her geçen gün yeni ve sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Bugün memur ve memur emeklileri için zam görüşmeleri başlarken, tüm emekliler için de son dakika bir gelişme yaşandı. Emeklilerin çıplak maaşlarına ek zam yapılacak ve bu zam oranı tam olarak %47 olacak. Temmuz zammıyla hayal kırıklığı yaşayan emekliler, bu yeni kararla sevinecekler. 16 milyon emekli Ağustos ayından itibaren daha yüksek maaş almaya başlayacak. Üstelik bu zam sonrası en düşük emekli maaşı 11.400 TL olacak.

Memur ve memur emeklileri için zam haberleri bugün de yakından takip ediliyor. Toplu sözleşme görüşmeleri başladı ve 2024-2025 yılları için memur ve emekli maaş zam oranları ve sosyal hakları belirlenecek. Diğer taraftan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de ek zam beklentileri bulunuyor. Yeni iddialara göre emeklilere %47 oranında zam yapılacak. Son dakika haberine göre en düşük emekli maaşı da 11.400 TL’ye yükselecek. İşte emekli zamıyla ilgili son dakika gelişmeleri…

**BAYRAM İKRAMİYESİ TALEBİ DE BELLİ OLDU**

Memur ve emeklilerin diğer bir talebi ise bayram ikramiyesi oldu. Hem sosyal haklarda iyileştirme hem de bayram ikramiyesi talep ediliyor. İstenen bayram ikramiyesi miktarı tam olarak 10.000 TL olarak açıklandı. Memur-Sen’in hazırladığı 129 madde içeren teklifte bu talep üzerinde ısrar ediliyor.

Memur ve emekliler için yeni zam görüşmeleri başladı ve yaklaşık 1 ay sürecek. Görüşmelerin sonunda anlaşma sağlanması durumunda Eylül ayı başında zam açıklamasının yapılması öngörülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, zam görüşmelerinden olumlu sonuçlar beklediğini belirtmişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.